Η ΕΣΗΕΑ για την απώλεια του Θοδωρή Μιχόπουλου

Τα συλλυπητήρια της εκφράζει η ΕΣΗΕΑ για την απώλεια του Θοδωρή Μιχόπουλου, ενός καλού συναδέλφου, «ο οποίος τίμησε με την παρουσία και τη δράση του την ελληνική δημοσιογραφία, την οποία υπηρέτησε ως ένας μαχητικός δημοσιογράφος με πάθος και άποψη».

«Ο Θοδωρής Μιχόπουλος», σημειώνει, «υπήρξε ένας δημοσιογράφος που εργάστηκε σκληρά και γόνιμα με επαγγελματική ευσυνειδησία. Οι συνάδελφοι και όσοι συνεργάστηκαν μαζί του θα τον θυμούνται για το ήθος, την απλότητα και το χιούμορ του. Υπήρξε δημοσιογράφος με εξαιρετική ικανότητα στην πολιτική ανάλυση αλλά και την επικοινωνία. Έμεινε σταθερός στις απόψεις του και υπερασπίστηκε τις ιδέες του έως και το ξαφνικό του τέλος. Κέρδισε τη συμπάθεια και την αναγνώριση ακόμα και από τους πολιτικούς του αντιπάλους, γιατί ήταν γνήσιος και αυθεντικός».

Και προσθέτει: «Ο Θοδωρής Μιχόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1952. Τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1983 στην εφημερίδα «Αυγή», ως συντάκτης ύλης. Στη συνέχεια, ανέλαβε αρχισυντάκτης αλλά και πολιτικός αρθρογράφος. Παράλληλα, εργάστηκε στις εφημερίδες “Το Βήμα”, “Η Πρώτη”, και στην “Εποχή” ως αρθρογράφος. Διετέλεσε, επίσης, επί σειρά ετών, αρχισυντάκτης πολιτικών εκπομπών στην ΕΡΤ, τον ANTENNA, τον ΣΚΑΙ και το STAR. Τα τελευταία χρόνια υπήρξε υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού καθώς και του γραφείου Τύπου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας».