Στα λευκά η Βόρεια Ελλάδα - Πού χρειάζονται αλυσίδες - Χιονίζει και στη Θεσσαλονίκη!

Αρκετά είναι τα προβλήματα στο ορεινό οδικό δίκτυο λόγω των χιονοπτώσεων και των άσχημων καιρικών συνθηκών. Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στη Φλώρινα, την Καστοριά και την Χαλκιδική.

«Πρόβλημα με έντονες χιονοπτώσεις υπάρχουν στα ορεινά και στο σημείο προσέγγισης των χιονοδρομικών κέντρων όπου χρειάζονται αλυσίδες. Ωστόσο όλες τις προηγούμενες ημέρες η κατάσταση ήταν ελεγχόμενη και χωρίς προβλήματα. Πρέπει όμως οι οδηγοί όταν ταξιδεύουν να χρησιμοποιούν τις αλυσίδες όταν τους ζητηθεί από την αστυνομία για να μην δημιουργήσουν πρόβλημα στους άλλους οδηγούς», τόνισε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης.

Στην Χαλκιδική, ο Ταξιάρχης έχει ντυθεί από χθες στα λευκά και θα παραμείνει έτσι τουλάχιστον μέχρι και σήμερα καθώς συνεχίζονται οι χιονοπτώσεις. Σύμφωνα με την Αστυνομία, χρειάζονται αλυσίδες στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης ? Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη) από τον Ταξιάρχη (70ο χιλιόμετρο) μέχρι Αρναία (90ο χιλιόμετρο).

Προβλήματα λόγω χιονοπτώσεων παρουσιάζονται από το Επ.Ο. Γρεβενών Χ/Κ Βασιλίτσας, από το 40ο έως 45ο χλμ. Και στην Επ. Ο. Γρεβενών – Κρανιάς, από το 25ο έως το 35ο χλμ. Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, καθώς και σε όλο το Εθνικό και λοιπό Επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται από Ε.Ο. Καστοριάς ? Φλώρινας, από 22ο έως 28ο χλμ. (μέσω Βιτσίου). Στην Κοζάνη αν και υπάρχει ασθενής χιονόπτωση δεν δημιουργήθηκε κάποιο πρόβλημα και η κίνηση των αυτοκινήτων γίνεται κανονικά.

Αρκετά προβλήματα σημειώνονται και στο νομό Φλώρινας. Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται από το Επ. Ο. Φλώρινας – Καστοριάς, από 18ο έως 30ο χλμ. (μέσω Βιτσίου) και στην Επ. Ο. Φλώρινας – Καστοριάς, από 15 ο έως 25ο χλμ. (μέσω Βίγλας). Αλυσίδες ή χιονολάστιχα χρειάζονται και όσοι θέλουν πάνε στο Νυμφαίο Φλώρινας, όπου εδώ και μέρες όλο το χωριό είναι ντυμένο στα λευκά.

Προβλήματα εντοπίζονται και στην Επ. Ο. Βέροιας- Σελίου, από 14 ο έως Χ/Κ Σελίου και από το 26ο χλμ. Π.Ε.Ο. Θεσ/νίκης – Βέροιας – Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από 90ο έως 97ο χλμ., καθώς και Επ. Ο. Νάουσα – 3-5 Πηγάδια, από 7ο έως 17ο (χιονοδρομικό κέντρο).

Μεγάλη προσοχή χρειάζονται όσοι θα κινηθούν από την Επ. Ο. Άρνισσας – Χ.Κ, από 10ο χλμ οδικού δικτύου Τ.Κ Κερασιάς έως το Χ.Κ Βόρρας και στο οδικό δίκτυο Τ.Κ Κερασιάς- Χ.Κ Βόρρας μετά το 7ο χλμ.

Αλυσίδες χρειάζονται και στις επ. Οδ. Κατερίνης – Ελασσόνας από το 23ο χλμ έως 44ο χλμ., στην Επ. Ο. Κατερίνης – Χ.Κ. Ελατοχωρίου από το 29ο χλμ έως 37ο χλμ., ενώ στο Κιλκίς χρειάζονται αλυσίδες στην Επ. Οδ. Καστανερής – Μ. Λιβαδίων.

Χιονοπτώσεις υπάρχουν στα ορεινά και η ημιορεινά του νομού των Σερρών.

Χιόνι πέφτει και στα ορεινά του νομού Θεσσαλονίκης. Χιονίζει στον Χορτιάτη, Ωραιόκαστρο, Ρετζίκι, Φίλυρο και Ασβεστοχώρι και γενικά σε περιοχές με πάνω από 300μ υψόμετρο, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Η μέγιστη θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 7 βαθμούς Κελσίου.