Θυελλώδεις άνεμοι σε όλη τη χώρα - Ξεριζώθηκαν δέντρα, καταστράφηκαν αυτοκίνητα (φωτος)

Οι θυελλώδεις άνεμοι που επικράτησαν το βράδυ της Τετάρτης στη χώρα προκάλεσαν προβλήματα σε πολλές περιοχές. Από τις πτώσεις δένδρων καταστράφηκαν αυτοκίνητα, προκλήθηκαν βλάβες σε ηλεκτροφόρα καλώδια αλλά και φθορές σε σκάφη, έκλεισαν δρόμοι και ξεριζώθηκαν πλακάκια.

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί πλήθος τηλεφωνημάτων για κοπές δέντρων και απομάκρυνση αντικειμένων. Συγκεκριμένα, δέχθηκε 45 κλήσεις στην Αττική, 15 στη Θεσσαλονίκη, 25 στη Στερεά Ελλάδα, 11 στην Κέρκυρα και 8 στην Πελοπόννησο.

Χωρίς ρεύμα από το πρωί περιοχή του Γέρακα

Χωρίς ρεύμα έχει μείνει από το πρωί περιοχή του Γέρακα, Αττικής, λόγω βλάβης σε γραμμή μέσης τάσης που αποκαθίσταται αυτήν την ώρα από συνεργεία του Διαχειριστή του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τον ΔΕΔΔΗΕ οι ισχυροί άνεμοι έχουν προκαλέσει τοπικά βλάβες σε πολλές περιοχές της χώρας, κυρίως από πτώση δένδρων στα καλώδια, οι οποίες επίσης αποκαθίστανται από τεχνικούς του Διαχειριστή.

Θεσσαλονίκη: Διακοπές ηλεκτροδότησης και δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική

Ο δυνατός Βαρδάρης που φυσάει από τη νύχτα στη Θεσσαλονίκη, εκτός από πτώση της θερμοκρασίας έφερε και προβλήματα σε διάφορες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε μέχρι στιγμής δεκάδες κλήσεις για πτώσεις δένδρων σε περιοχές του κέντρου και της ανατολικής Θεσσαλονίκης, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Οι ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι που τοπικά φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ μετακίνησαν κάδους απορριμμάτων, ξήλωσαν πινακίδες και τέντες, ενώ φερτά υλικά κάλυψαν δρόμους.

Στο μεταξύ, διακοπές ηλεκτροδότησης καταγγέλλουν από νωρίς κάτοικοι σε περιοχές περιφερειακά της Θεσσαλονίκης, όπως στα Βασιλικά και στους Ταγαράδες.

Προβλήματα στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης

Ακυρώσεις πτήσεων έχουν προκαλέσει οι θυελλώδεις άνεμοι, έντασης έως και 9 μποφόρ κατά διαστήματα, που πνέουν στην περιοχή γύρω από το αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο Τύπου της Fraport, Γιάννη Παπάζογλου, οι πρωινές πτήσεις πραγματοποιήθηκαν κανονικά από το αεροδρόμιο “Μακεδονία” έως τις 9 το πρωί, αλλά στη συνέχεια ακυρώθηκαν τέσσερις πτήσεις προς Χίο, Αθήνα, Καλαμάτα και από την πόλη της Καλαμάτας για Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, σε αρκετές προγραμματισμένες πτήσεις υπάρχουν καθυστερήσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων. Οι μετεωρολόγοι αναμένουν εξασθένηση των ανέμων από το απόγευμα.

Στην Αργολίδα ξήλωσε ακόμη και πλακάκια!

Οι ισχυροί άνεμοι έχουν προκαλέσει τεράστιες ζημιές στην Αργολίδα.

Στο Κιβέρι του δήμου Άργους-Μυκηνών έπεσαν δέντρα και έκλεισαν προσωρινά δρόμοι, ενώ μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν και σε σκάφη στο λιμάνι του χωριού. Μέσα στο Άργος είχαμε πτώσεις δέντρων ακόμα και στην κεντρική πλατεία της πόλης.

 

 

 

 

Δέντρο έπεσε σε ηλεκτροφόρα καλώδια στη Λαμία

Ανάλογη η εικόνα και στη Λαμία, όπου δέντρο έπεσε πάνω σε ηλεκτροφόρα καλώδια της γραμμής του ΟΣΕ λίγο μετά το Λιανοκλάδι, χθες βράδυ, προκαλώντας μικρής έκτασης πυρκαγιά, με αποτέλεσμα Σπερχειάδα και Μακρακώμη να βυθιστούν για αρκετή ώρα στο σκοτάδι.