Διόδια εντός Αττικής: Δεν θα πληρώνουν τελικά οι κάτοικοι των γύρω περιοχών

Αλλάζουν μέρα με την ημέρα στην κυβέρνηση, απόφαση για το τι θα γίνει τελικά με τα νέα διόδια εντός Αττικής… Έτσι σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, δηλώνει ότι δεν θα τοποθετηθούν τελικά σταθμοί διοδίων σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο, αλλά οι διερχόμενοι οδηγοί – και όχι οι κάτοικοι Αφιδνών, Κηφισιάς, Αγίου Στεφάνου και Ωρωπού, θα πληρώνουν.,,

Συγκεκριμένα, ο κ. Σπίρτζης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, είπε: “Δεν θα μπουν μετωπικά και πλευρικά διόδια στην περιοχή” αλλά σημείωσε ότι θα εγκατασταθεί νέο ηλεκτρονικό σύστημα διοδίων για να πληρώνουν όσοι οδηγοί διέρχονται, και δεν είναι κάτοικοι των παραπάνω περιοχών.

Πρόσθεσε ακόμη ότι οι κάτοικοι Αφιδνών, Κηφισιάς, Διονύσου και Ωρωπού, με την εγκατάσταση του νέου συστήματος ηλεκτρονικών διοδίων θα εξαιρούνται από τη χρέωση, αλλά το αντίτιμο θα το καταβάλουν όλοι οι υπόλοιποι που θα χρησιμοποιούν τον δρόμο.

 

Ο υπουργός τάχθηκε με το μέρος των κατοίκων των περιοχών, λέγοντας πως είναι παράλογα τα διόδια σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο.

Ο υπουργός είπε μάλιστα ότι οι εξελίξεις αφορούν σε συμβατικές υποχρεώσεις της χώρας έναντι της Ε.Ε. Για ζητήματα χρηματοδότησης, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα υπάρξουν ούτε μετωπικοί ούτε πλευρικοί σταθμοί..

Με λίγα λόγια διόδια θα μπουν, οι κάτοικοι των παραπάνω περιοχών δεν θα πληρώνουν αλλά θα χρεώνονται όλοι όσοι διέρχονται – ακόμη και καθημερινά.