Ιερώνυμος: Μόνο 9 από τους 82 ιεράρχες πήγαν στο συλλαλητήριο

Σύνεση, ομοψυχία και νηφαλιότητα συνέστησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ υποστηρίζοντας ότι η Εκκλησία εμμένει στη θέση της ότι δεν δέχεται ούτε το όνομα ούτε τα παράγωγα του όρου «Μακεδονία» στο όνομα της γειτονικής χώρας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έκανε μια «αποτίμηση» της στάσης της εκκλησίας απέναντι στο συλλαλητήριο, υπό το πρίσμα και του αποτελέσματος της συνάντησης που είχε με τον πρωθυπουργό την περασμένη εβδομάδα.

Μόνο 9 από τους 82 ιεράρχες πήγαν στο συλλαλητήριο

Για το χθεσινό συλλαλητήριο, παρατήρησε ότι από τους 82 ιεράρχες που μετέχουν στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο έδωσαν το παρών μόνο 9. «Το ερώτημα είναι τι προτιμάμε; Τα εύκολα ή τα δύσκολα;» διερωτήθηκε ο κ. Ιερώνυμος, απαντώντας ότι «Εγώ προτιμάω τα δύσκολα».

Αναφερόμενος στο θέμα της Εκκλησίας, είπε πως η Ιερά Σύνοδος έβγαλε μια πολύ πετυχημένη ανακοίνωση και ξεκαθάρισε τη θέση της, που είναι ότι η Εκκλησία δεν δέχεται ούτε το όνομα ούτε τα παράγωγά της λέξης «Μακεδονία».

Ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε ακόμη πως πρέπει «με σύνεση ομοψυχία και νηφαλιότητα να δούμε τι θα κάνουμε παρακάτω. Αυτό με εκφράζει. Δεν λέω τίποτα άλλο περισσότερο αυτή τη στιγμή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυμος σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Οδησσού .