Με κλήρωση η λύση για το συλλαλητήριο της Αθήνας! - Δύο αιτήσεις για ένα συλλαλητήριο!

Λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με το διπλό αίτημα για τη διεξαγωγή συλλαλητηρίου κατά της χρήσης του ονόματος «Μακεδονία» στο κέντρο της Αθήνας, καλείται να δώσει ο Δήμος Αθηναίων.

Η αντιδήμαρχος Αθηναίων, Νέλλη Παπαχελά θα έχει συνάντηση σήμερα με τους φορείς που ζητούν άδεια χρήσης της πλατείας Συντάγματος την ερχόμενη Κυριακή, σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσης.

Στο Δήμο Αθηναίων έχουν κατατεθεί δύο αιτήσεις και δεν έχει καταστεί δυνατό να βρεθεί συμβιβαστική λύση μεταξύ των δύο πλευρών.

Όπως δήλωσε στο Καλημέρα Ελλάδα η αντιδήμαρχος Αθηναίων, «θα ήταν ανόητο να προκαλέσουμε προβλήματα, προσπαθούμε να βρούμε λύση».

Πρώτα κατέθεσε αίτημα ο Δημήτρης Μιχάκης, ο οποίος κατά δήλωσή του, εκπροσωπεί τα σωματεία «Ελληνορθόδοξο Κίνημα Σωτηρίας», «Πολιτιστικό Οδοιπορικό», την «Παμμακεδονική Ένωση Αυστραλίας», την «Επιστημονική Επιτροπή Εθνικών Ζητημάτων» και τον σύλλογο «Οι μωμόγεροι».

Η δεύτερη από τη «Συντονιστική Επιτροπή Πανεθνικού – Παλλαϊκού Συλλαλητηρίου Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου», η οποία υπήρξε και η διοργανώτρια του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης. Ο εκπρόσωπός της δήλωσε στο Καλημέρα Ελλάδα ότι δεν γνωρίζει τον πρώτο αιτούντα, ενώ ανέφερε ήδη από χθες στον ΑΝΤ1 ότι κεντρικός ομιλητής του συλλαλητηρίου της Αθήνας θα είναι ο Μίκης Θεοδωράκης.

Στην περίπτωση που δεν βρεθεί λύση, η πρόταση του Δήμου είναι να γίνει κλήρωση, όπως επιβεβαίωσε η Ν.Παπαχελά στο Καλημέρα Ελλάδα.

«Πρόθεσή μας είναι να παραχωρηθεί χώρος και εξέδρα εκεί που πρέπει», κατέληξε η αντιδήμαρχος Αθηναίων.