Όταν ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης προσπάθησε να πάει στο Διάστημα! (φώτο+βίντεο)

Ημέρα Τετάρτη, τοποθεσία Θεσσαλονίκη και λίγο μετά τις 4 το μετεωρολογικό μπαλόνι με φορτίο ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης, απογειωνόταν από πάρκο της Πτολεμαΐδας με προορισμό τη στρατόσφαιρα.

Ο Θανάσης Φούκης από τη Θεσσαλονίκη έχει σπουδάσει μηχανολόγος μηχανικός και έχει βάλει στοίχημα με τον εαυτό του να στείλει το κουλούρι εκτός πλανήτη. Συνεργάτης του σε αυτό το εγχείρημα ο φίλος του, Σταύρος Τσιρλίδης.

Η προετοιμασία για την απογείωση κράτησε τρεις ώρες και οι δύο φίλοι είχαν την υποστήριξη του κόσμου σε αυτή την προσπάθεια.

«Τα ξενύχτια τεσσάρων μηνών και οι κόποι δικαιώθηκαν» δήλωσε ο Θανάσης Φούκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ λίγα λεπτά μετά την απογείωση. Ο ίδιος ξεκίνησε να «κατεβάζει» στον υπολογιστή, τον οποίο από νωρίς είχε στήσει στο πάρκο, τις πρώτες εικόνες που έφταναν από την ειδικά προσαρμοσμένη GoPro κάμερα στο πακέτο του μετεωρολογικού μπαλονιού. Το κουλούρι είχε τώρα φόντο τα σύννεφα.

 

Το κουλούρι κατάφερε να ταξιδέψει πολλά χιλιόμετρα πάνω από τα σύννεφα με το ειδικά τροποποιημένο μπαλόνι, το οποίο μέσα περιείχε υδρογόνο.

Τη στιγμή που έσκασε το μπαλόνι προσγειώθηκε με αλεξίπτωτο αρκετά χιλιόμετρα μακριά από την τοποθεσία απογείωσης και συγκεκριμένα στο Χαρτοκόπι Καβάλας.

Ο ίδιος ανακάλυψε για πρώτη φορά τον θαυμαστό κόσμο του Διαστήματος στα 7 του χρόνια. Σήμερα ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος που πραγματοποίησε ένα παιδικό του όνειρο.

Δείτε το βίντεο του kozan.gr