Εκτός φυλακής για 2 μέρες ξανά ο Κουφοντίνας της 17 Νοέμβρη - Έντονη αντίδραση των ΗΠΑ (Βίντεο)

Εκτός των πυλών του Κορυδαλλού είναι και πάλι ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο “Λουκάς” της 17 Νοέμβρη. Ο καταδικασμένος ισοβίτης τρομοκράτης της «17 Νοέμβρη» βγήκε με άδεια από τις φυλακές στις 9 σήμερα το πρωί. Τον υποδέχθηκαν ο γιος του Έκτορας και η σύντροφός του Αγγελική Σωτηροπούλου, μαζί με άλλους φίλους του.


Ο Κουφοντίνας χαιρέτησε λέγοντας «Καλημέρα παιδιά». Μετά μπήκε στο λευκό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο γιος του και κατευθύνθηκαν προς το σπίτι του στον Βαρνάβα, όπου υποχρεούται να μείνει, σύμφωνα με τους κανόνες βάσει των οποίων του χορηγήθηκε η άδεια.

Ο «Λουκάς» της 17 Νοέμβρη, ο άνθρωπος που έχει καταδικαστεί για 11 από τις δολοφονίες της τρομοκρατικής οργάνωσης, βγήκε σήμερα με δεύτερη διήμερη άδεια από το Συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού, και θα επιστρέψει στη φυλακή το πρωί της Κυριακής.

Η συνήγορός του Ιωάννα Κούρτοβικ είπε σχετικά:  «Είναι στα πλαίσια μια κανονικότητας και κανονικότητα σημαίνει εφαρμογή του νόμου, Δεν χρειάζεται κάθε φορά που παίρνει άδεια να τον δικάζετε εσείς στα κανάλια».

Για την άδεια του Κουφοντίνα, υπήρξε σωρεία αντιδράσεων, όπως είχε συμβεί και κατά την πρώτη άδεια τον περασμένο Νοέμβριο, τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από τις ΗΠΑ.
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ξεκίνησε τη χθεσινή του ενημέρωση με το ζήτημα της άδειας Κουφοντίνα, επισημαίνοντας ότι οι καταδικασθέντες τρομοκράτες δεν δικαιούνται διακοπές από την φυλακή.
Η εκπρόσωπος Τύπου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Χέδερ Νάουερτ, στην καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων – έπειτα από ερώτηση που υπέβαλλε o ανταποκριτής του ANT1, Θανάσης Τσίτσας – ανάγνωσε στην αρχή σχετική ανακοίνωση και αφού αναφέρθηκε στην δράση του Δημήτρη Κουφοντίνα σχολιάζοντας την διήμερη άδεια που έλαβε είπε: “Καταδικάζουμε την απελευθέρωση του Δημήτρη Κουφοντίνα, ενός καταδικασθέντος τρομοκράτη υπεύθυνου για τη δολοφονία 11 πολιτών. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι καταδικασμένοι τρομοκράτες δεν αξίζουν διακοπές από τη φυλακή”
Η Χέδερ Νάουερτ, είχε σχολιάσει τον περασμένο Νοέμβριο στην πρώτη αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρντμεντ πως όταν είχε δοθεί άδεια στον Χριστόδουλο Ξηρό, δεν είχε επιστρέψει στην φυλακή. Τη χορήγηση άδειας στον Δ. Κουφοντίνα έχει αποδοκιμάσει και ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ.