"Le Figaro": Αφιέρωμα στον ελληνικό τουρισμό που σπάει τα ρεκόρ

“Ο τουρισμός των τεσσάρων εποχών ενισχύει το αναπτυξιακό θαύμα» τιτλοφορεί η γαλλική εφημερίδα “Le Figaro” το κεφάλαιο τουρισμός, στο οποίο κάνει αναφορά στα συνεχή ρεκόρ του ελληνικού τουρισμού, σε ειδικό αφιέρωμα για την Ελλάδα με τον γενικό τίτλο “Relancer la Grece, sauver l΄Europe” (Επανεκκινήστε την Ελλάδα, σώστε την Ευρώπη). Το αφιέρωμα φιλοξενεί δηλώσεις της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, η οποία εκτιμά ότι ο συνολικός αριθμός αφίξεων θα ξεπεράσει τα 30 εκατομμύρια το 2017, ενώ γίνεται εκτενείς αναφορά στην Κρήτη.

«Οι αριθμοί δείχνουν μία ετήσια αύξηση 8%, δυο φορές πιο πάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο», τονίζει η Κουντουρά, ενώ αναφέρεται και η εκτίμηση του γενικού γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού ότι «η Ελλάδα είναι ένα αξιοθαύμαστο τρένο μεταμόρφωσης της διαχείρισης κρίσεων στον τουρισμό, ένα θαύμα των μοντέρνων καιρών».

Ο συντάκτης συνεχίζει με το στρατηγικό σχέδιο για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου από Μάρτιο σε Νοέμβριο, επισημαίνοντας ότι το κύριο μέτρο ήταν να εξασφαλιστεί ότι θα υπήρχαν επιπλέον πτήσεις προς την Ελλάδα. «Οι διαπραγματεύσεις με τους ταξιδιωτικούς πράκτορες και τους μεγάλους tour operators έχουν επιτρέψει να προσφερθούν στους τουρίστες προτάσεις για διακοπές με νέες απευθείας πτήσεις και σε περισσότερους ελληνικούς προορισμούς», εξηγεί στη Le Figaro η Έλενα Κουντουρά. Και προσθέτει: «Το σχέδιό μας για τον τουρισμό έχει αποδώσει ήδη καρπούς, με νέο ρεκόρ αφίξεων και υψηλών πληροτήτων».

Το αφιέρωμα περιέχει μια εκτενή αναφορά στον τουρισμό της Κρήτης, με τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη να κάνει λόγο για αύξηση άνω του 10% το 2017. Το νησί, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Κρήτης, συγκεντρώνει τον πιο μεγάλο αριθμό ξενοδοχείων 5 αστέρων σε όλη την Ελλάδα και στοχεύει να αυξήσει ακόμη περισσότερο την διαθεσιμότητα ώστε να προσελκύσει νέους τουρίστες. «Προσπαθούμε να προσθέσουμε 5.000 επιπλέον κλίνες στα σύνθετα τουριστικά καταλύματα 5 αστέρων προκειμένου να ανταποκριθούμε στην αύξηση του αριθμού των τουριστών», δηλώνει ο κ. Αρναουτάκης ο οποίος σημειώνει ότι η Κρήτη έχει πολλά να κερδίσει με το να είναι προορισμός των τεσσάρων εποχών. «Έχει πολλά να προσφέρει: πεζοπορία βουνού, πολιτιστικό τουρισμό σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και προπαντός γαστρονομία και κρητική διατροφή», τονίζει.

ΑΠΕ-ΜΠΕ