Οινούσσες: Οικογένειες με παιδιά οι Τούρκοι που ζητούν πολιτικό άσυλο - Κινδυνεύουν από τον Ερντογάν

Στην Παναγιά Οινουσσών, με φουσκωτή λέμβο, αποβιβάστηκαν το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας Τούρκοι πολίτες οι οποίοι ζήτησαν πολιτικό άσυλο στη χώρα μας.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η ιστοσελίδα politischios, ο αριθμός των αφιχθέντων ανέρχεται σε 17. Ειδικότερα, πρόκειται για Τούρκους δημοσίους υπαλλήλους και δικαστικούς οι οποίοι ισχυρίζονται ότι διώκονται και κινδυνεύουν με φυλάκιση από το καθεστώς Ερντογάν. Πρόκειται για έξι παιδιά, τέσσερις γυναίκες και επτά άνδρες, από διάφορες περιοχές της ευρύτερης περιοχής της Σμύρνης.
Όλοι τους οδηγήθηκαν στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της ΒΙ.ΑΛ. για καταγραφή και ταυτοποίηση.

Όπως αναφέρει το politischios.gr, οι αρχές της Χίου για λόγους ασφάλειας των Τούρκων πολιτών δεν δημοσιοποιούν περισσότερες λεπτομέρειες για την ταυτότητά τους καθώς και τις ακριβείς περιοχές προσέλευσής τους.

Για το περιστατικό στις Οινούσσες εξέδωσε σχετική ανακοίνωση το Λιμενικό Σώμα, όπου αναφέρει:
«Στον εντοπισμό και τη διάσωση δεκαεπτά (17) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, οι ανωτέρω εντοπίστηκαν σε αμμώδη παραλία στην περιοχή “ΠΟΥΝΤΑ” Οινουσσών.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου».

Θα μεταφερθούν στην Αθήνα, όπου θα εξεταστούν οι αιτήσεις τους. Συνολικά υπολογίζεται πως από την αρχή της τελευταίας κρίσης στην Τουρκία, δηλαδή το πραξικόπημα κατά του Ερντογάν τον Ιούλιο του 2015, έχουν ζητήσει άσυλο από την χώρα μας συνολικά 1.500 Τούρκοι πολίτες.