Υπόθεση Γιαγτζόγλου: Το υπ. Δικαιοσύνης υπέκυψε αμαχητί στους εκβιασμούς των μπαχαλάκηδων

Υποκύπτουμε αλλά … χωρίς να υποκύψουμε είναι το βασικό μήνυμα της κυβέρνησης για τα αιτήματα των αναρχικών φίλων του κρατούμενου Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου.
Κι έτσι αφού εδώ και μέρες οι γνωστοί άγνωστοι έκαψαν, λεηλάτησαν, εισέβαλαν, και πέταξαν χειροβομβίδες σε αστυνομικά τμήματα, καταστήματα, σταθμούς τρένων, αυτοκίνητα πολιτών, το υπουργείο Δικαιοσύνης υποχώρησε με την τακτική του…στρίβειν δια του αρραβώνος.
Ο Γιατζόγλου κρατείται ως κατηγορούμενος για την αποστολή τρομοδέματος στον πρώην πρωθυπουργό, κ. Λουκά Παπαδήμο. Είχε μεταφερθεί από τις φυλακές Κορυδαλλού στης Λάρισας κι οι αλληλέγγυοι είχαν ξεσηκωθεί αιτούμενοι την μεταγωγή του πάλι στον Κορυδαλλό. Ο ίδιος μάλιστα είχε προχωρήσει σε απεργία πείνας και δίψας.
Και την λύση την έδωσε χθες του υπουργείο…
Μετά την πολύωρη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών, αποφασίστηκε η αναδιοργάνωση των φυλακών Κορυδαλλού και η πλήρης μετατροπή της σε κατάστημα υποδίκων. Η φυλακή ως τώρα είναι μεικτή, φιλοξενώντας και κατάδικους και υπόδικους. Μετά την απόφαση της Επιτροπής, από το κατάστημα του Κορυδαλλού θα απομακρυνθούν 52 κατάδικοι και θα εισέλθουν 27 υπόδικοι, μεταξύ των οποίων και ο Γιατζόγλου.
Η μεταγωγή του θα γίνει στις 10 Απριλίου.
Μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ο Γιατζόγλου αποφάσισε να σταματήσει την απεργία πείνας και δίψας.
Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι πάντως σχολίασαν σχετικά: “Δηλαδή θα μεταταγούν από τις φυλακές Κορυδαλλού οι καταδικασμένοι ως μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς; Αυτοί που τώρα κρατούν την φυλακή και το περασμένο Σάββατο την κατέλαβαν μέσα σε τρία λεπτά; Μένει να δούμε πως θα γίνει αυτό….”

Παρακάτω η σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης:
Στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού προωθείται η πλήρης μετατροπή του σε κατάστημα υποδίκων. Γι’ αυτό το λόγο, αποφασίστηκε σήμερα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η μεταγωγή των πρώτων 52 καταδίκων από το Κ.Κ. Κορυδαλλού σε άλλα Καταστήματα και, παράλληλα, η μεταγωγή σ’ αυτό 27 υποδίκων. Η εκτέλεση αυτών των μεταγωγών θα γίνει κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου.