Bραβείο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης στην Εκπαίδευση κέρδισε η Πάρος!

Τo 1o βραβείο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στην εκπαίδευση, απέσπασε το οικολογικό παραμύθι «Αλίκη η Χελώνα», του Καθηγητή Περιβάλλοντος Δρ. Αντώνη Γάκη, που γράφτηκε για το ΣΥ.Δ.Ι.Σ.Α.Π.Α. (Σύλλογος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πάρου Αντιπάρου).

Πιο συγκεκριμένα, το παραμύθι είναι αφιερωμένο στην προσπάθεια των παιδιών της Πάρου για την οριστική κατάργηση της πλαστικής σακούλας.

Η εικονογράφηση είναι της Ουρανίας Πικραμένου.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου

«Μια σημαντικότατη διάκριση για το ΣΥΔΙΣΑΠΑ και τα νησιά της Πάρου και της Αντιπάρου φέρνει η βράβευση του δίγλωσσου οικολογικού παραμυθιού Αλίκη η Χελώνα , του συγγραφέα και καθηγητή Περιβάλλοντος Δρ.Αντώνη Γάκη που έγινε την Παρασκευή 2 Μαρτίου στην τελετή βράβευσης των ΟΤΑ και των ΦΟΣΔΑ όλης της Ελλάδας, στα πλαίσια της 2ης διεθνούς έκθεσης Verde Tec που πραγματοποιήθηκε στο MEC Παιανίας.

Το βραβείο παρέλαβε ο μικρός Πέτρος από το δημοτικό της Νάουσας γεγονός που ενθουσίασε το κοινό και κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους να επισκεφτούν τα νησιά για να δουν την ομορφιά αλλά και την καθαριότητα που για όλους τους μαθητές αποτελεί τρόπο ζωής.

Μετά την βράβευση μοιράστηκε το παραμύθι σε ολους τους συνέδρους μέσα στην πάνινη τσάντα πολλαπλών χρήσεων του ΣΥΔΙΣΑΠΑ .Η βράβευση αυτή εκτός ότι αποτελεί μια διεθνή αναγνώριση των προσπαθειών που γίνονται στα νησιά μας είναι και μια πρώτης τάξεως διαφήμιση για τον πολιτισμό και την κουλτούρα μας.»

Aigaio365