Εργαζόμενοι στο Σκαραμαγκά: Δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας για αυτούς τους ανθρώπους με τα βαρύτατα νοσήματα

Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι νοσηλευτές και ειδικό προσωπικό, θεραπευτές, ψυχολόγοι, γιατροί, κοινωνικοί λειτουργοί, δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για μία ομάδα ανθρώπων με βαρύτατα νοσήματα, που χρειάζονται πολύ εξειδικευμένη φροντίδα, αναφέρουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εργαζόμενοι στη Δομή Σκαραμαγκά, όπου ζούσαν οι 27 ενήλικες, που τώρα μεταφέρθηκαν στο Παράρτημα ΑμεΑ Δυτικής Αττικής.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων του Θ.Χ.Π.Π.Α. (Σκαραμαγκά), την οποία υπογράφουν η πρόεδρος Βασιλική Ζαχαριά και η γενική γραμματέας Αθηνά Ιωαννίδου, επισημαίνονται τα εξής:

«Τον τελευταίο καιρό, βγαίνουν σε μερίδα του Τύπου δημοσιεύματα ψευδή, συκοφαντικά και άδικα. Είναι δημοσιεύματα υποκινούμενα και για λόγους που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε.
Ο Σύλλογος Γονέων, που τώρα δημιουργήθηκε, διασύρει και συκοφαντεί έναν δημόσιο φορέα που έχει τη φροντίδα των παιδιών τους από 8 ως και 41 συνεχόμενα χρόνια.

Θέλουμε η κοινωνία να ακούσει την αλήθεια, αλλά να ακούσει συγχρόνως και το δικό μας σπουδαίο καθημερινό αγώνα και την αγανάκτησή μας.

Εμείς οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι νοσηλευτές και ειδικό προσωπικό, θεραπευτές, ψυχολόγοι, γιατροί, κοινωνικοί λειτουργοί, δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας για μία ομάδα ανθρώπων με βαρύτατα νοσήματα, που χρειάζονται πολύ εξειδικευμένη φροντίδα.

Η καθήλωση, που γίνεται με βάση το διεθνές πρωτόκολλο και με τις ιατρικές οδηγίες, είναι αναγκαία σε κάποιες περιπτώσεις για την αυτοπροστασία των ίδιων των ατόμων και για την προστασία των άλλων περιθαλπομένων. Και εμείς οι ίδιοι θα προτιμούσαμε έναν καλύτερο τρόπο ελέγχου, που, όμως, φαίνεται πως δεν υπάρχει.

Οι γονείς που ξέρουν πολύ καλά, (διότι είναι συχνά μάρτυρες κάποιων διεγέρσεων) τι ακριβώς ζούμε, ας το περιγράψουν οι ίδιοι στην κοινή γνώμη.

Αρνούμαστε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τρόμο, με βία, με τρομοκρατία, που προέρχεται από τους ανθρώπους, που θα έπρεπε τουλάχιστον να αποδίδουν σεβασμό στον κόπο και στις υπηρεσίες μας. Αντί αυτού, δεχόμαστε βρισιές, κατάρες για τη ζωή και τα παιδιά μας, κλωτσιές και σπρωξίματα, περιφρόνηση και διαταγές, για τα οποία έχουμε φθάσει και στο αστυνομικό τμήμα.

Ζητήσαμε επανειλημμένα από τη διοίκηση να μας προστατεύσει και να υποβάλει μήνυση για συγκεκριμένα αδικήματα, όμως, επέλεξε να ανεχθεί γεγονότα, που έθρεψαν το θράσος και όχι μόνον.

Συγχρόνως, όμως, όλη αυτή η τρομοκρατία δημιουργεί ένα εργασιακό κλίμα και ένα εργασιακό περιβάλλον που εγκυμονεί κινδύνους όχι μόνον για εμάς τους εργαζόμενους, αλλά και για τα συγκεκριμένα προστατευόμενα άτομα. Η ευθύνη για όσα μπορεί να συμβούν, βαρύνει, όσους δημιουργούν αυτό το κλίμα και θα είναι οι ηθικοί αυτουργοί, που οι κρατικές αρμόδιες υπηρεσίες πρέπει να εμποδίσουν και να προλάβουν.

Ανακοινώνουμε στη διοίκηση του φορέα, στο υπουργείο και, βέβαια, στο σωματείο των γονέων ότι “η υπομονή μας τελείωσε!!!”.

Όποιος έχει αντίρρηση για το σύστημα φροντίδας των ανθρώπων με αυτά τα σοβαρότατα προβλήματα, ας προσέλθει να αναλάβει τη φροντίδα τους. Εμείς θα κατέβουμε σε στάση εργασίας και σε απεργία διαρκείας, μέχρι να σταματήσει αυτή η τρομοκρατική συμπεριφορά που δεχόμαστε.

Ανακοινώνουμε πως θα προστατεύσουμε τα δικαιώματα αυτών των ατόμων, που οι δικοί τους άνθρωποι τους βγάζουν στα ΜΜΕ με φωτογραφίες, ονόματα και περιγραφές. Για τους ανθρώπους αυτούς, εργαστήκαμε κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες στο Σκαραμαγκά, για τους ίδιους ανθρώπους δουλεύουμε, παρά την απαράδεκτη συμπεριφορά των “Δικαστικών” συμπαραστατών τους και δεν θα χάσουμε τη δύναμη και την αγάπη μας γι’ αυτούς, αφού εμείς τους έχουμε αναθρέψει και τους ξέρουμε με όλες τις λεπτομέρειες. Σε εμάς βασίζονται και εμείς δεν θα τους προδώσουμε, επειδή κάποιοι έχουν σκοπιμότητες και δεν διστάζουν να τους χρησιμοποιούν.

Προσκαλούμε κάθε αρμόδιο δικαστικό, υπουργό ή άλλον, να προσέλθει και να περάσει μία ολόκληρη ημέρα μαζί μας στους δήθεν “άθλιους” χώρους φροντίδας τους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ