Πώς εκμεταλλεύτηκε ο Ερντογάν τη σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών - Με τι ποινή κινδυνεύουν

Όπλο στα χέρια του Ερντογάν κινδυνεύουν να γίνουν οι 2 Έλληνες συλληφθέντες στρατιωτικοί, ώστε ο σουλτάνος να έχει ένα ακόμη δυνατό χαρτί στα χέρια του προς την Αθήνα. Ένα δυνατό χαρτί για να χρησιμοποιήσει σε διάφορες περιστάσεις: στα Ίμια, στην κυπριακή ΑΟΖ, στους Τούρκους αξιωματικούς που κρατούνται στην Αθήνα.

Από την πρώτη στιγμή της σύλληψής τους, πολλοί ήταν εκείνοι που είδαν ένα στημένο επεισόδιο από την Άγκυρα. Κι κατηγόρησαν την Αθήνα ότι επέτρεψε στη γειτονική χώρα να το εκμεταλλευτεί, καθυστερώντας να ανακοινώσει το συμβάν.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη, την ώρα που οι δύο στρατιώτες έπεφταν στα χέρια της τουρκικής περιπόλου, στην Αθήνα είχαμε τη φιέστα του ανασχηματισμού.
Πολλοί εξάλλου αναρωτιούνται γιατί ένα συμβάν σαν αυτό που συμβαίνει καθημερινά στα σύνορα και συνήθως λύνεται σε επίπεδο διοικητών, εξελίχθηκε έτσι.

Δεν αποκλείεται λοιπόν ο Ερντογάν να καθυστερήσει τη δίκη των 2 Ελλήνων, πιέζοντας έτσι για την έκδοση των Τούρκων αξιωματικών από την Αθήνα.

Κι ίσως δεν είναι τυχαίο που ακόμη δεν έχουν απαγγελθεί στους 2 Έλληνες, επίσημα κατηγορίες.

Ούτε το ότι ο εισαγγελέας συμπεριέλαβε στην πρότασή του και την κατασκοπία.

Επίσημη ενημέρωση από την Τουρκιά δεν υπάρχει κι ενδέχεται να περάσουν ακόμη και μήνες μέχρι να ανακοινωθεί το κατηγορητήριο και να οριστεί δικάσιμος. Μέχρι τότε οι 2 νέοι θα παραμένουν στις φυλακές της Αδριανούπολης που είναι κλειστού τύπου και μάλιστα εκεί κρατείται και ο ηγέτης του φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας.

Η ποινή που αντιμετωπίζουν οι δύο Έλληνες με τις έως τώρα κατηγορίες είναι ως τα δύο χρόνια με ανασταλτικό χαρακτήρα. Αν όμως προστεθεί η κατηγορία για κατασκοπεία, η ποινή τότε φτάνει τα 10 και τα 15 έτη χωρίς αναστολή.