Υπόθεση Novartis: Επιστολές και CD διαβιβάστηκαν στην Προανακριτική

Συμπληρωματικά στοιχεία για την υπόθεση Novartis διαβιβάστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης, από την προϊσταμένη της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Στα στοιχεία, κατά τις ίδιες πληροφορίες, περιλαμβάνονται δύο επιστολές της Novartis στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά που αφορούν σε ζητήματα φαρμακευτικής δαπάνης.

Τα στοιχεία αυτά έχει προσκομίσει η προστατευόμενη μάρτυρας Αικατερίνη Κελέση.

Στη Βουλή διαβιβάστηκε και CD με 165 αρχεία από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της Novartis.

Από τη Νέα Δημοκρατία, πάντως, οι δύο επιστολές της Novartis προς τον πρώην πρωθυπουργό δεν αξιολογούνται ως σημαντικές, με βουλευτές του κόμματος -μέλη της επιτροπής- να αναφέρουν ότι πρόκειται για επιστολές οι οποίες συντάχθηκαν παραμονές του Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, με στόχο να υπάρξει συνάντηση στελεχών της εταιρείας με τον κ. Σαμαρά, ο οποίος τελικώς δεν μετέβη στην Ελβετία.

Παράλληλα, συνεργάτες του κ. Σαμαρά ανέφεραν ότι «συνεχίζεται η γελοιότητα από τη γνωστή συμμορία», συμπληρώνοντας πως προτού δουν τα στοιχεία τα μέλη της επιτροπής, είχε γίνει διαρροή σε «γνωστό έντυπο που επιτίθεται στον κ. Σαμαρά».

Ανέφεραν ακόμη πως η γελοιότητα είναι τέτοια, που ενώ ο πρώην πρωθυπουργός κατηγορήθηκε από την προστατευόμενη μάρτυρα με την κωδική ονομασία Αικατερίνη Κελέση ότι χρηματίστηκε το 2013 από τροχήλατη βαλίτσα που πήγε στο Μαξίμου, η επιστολή από τη Novartis με σκοπό να υπάρξει συνάντηση μαζί του πήγε στον Αντώνη Σαμαρά το 2014.

Για το βράδυ της Τρίτης, είναι προγραμματισμένη η αυτοπρόσωπη παρουσία του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου στην ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης.

Ο κ. Βενιζέλος είχε καταθέσει σειρά ενστάσεων και αιτημάτων, με δύο έγγραφά του προς την επιτροπή.

Πηγή: ΑΜΠΕ