«Καθαρά» τα κινητά των δύο Ελλήνων στρατιωτικών -Τι διαπίστωσε ο εμπειρογνώμονας που έστειλε η Αθήνα

Καθαρά είναι τα κινητά των δύο στρατιωτικών που παραμένουν κρατούμενοι στις φυλακές της Αδριανούπολης, σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα που έστειλε η Αθήνα στην Τουρκία.

Ο τεχνικός εμπειρογνώμονας έλεγξε με προσοχή τα κινητά των στρατιωτικών και διαπίστωσε ότι είναι καθαρά και δεν υπάρχουν ίχνη που να αποδεικνύουν απόπειρα προσθήκης πλαστών στοιχείων.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τους γονείς

Οι γονείς των δυο στρατιωτικών μίλησαν τηλεφωνικά με τα παιδιά τους χθες, Τετάρτη, δηλαδή 48ωρες μετά το δεύτερο επισκεπτήριο, που έγινε σε ελεύθερο χώρο, χωρίς το ειδικό διαχωριστικό τζάμι ασφαλείας.

Το επισκεπτήριο της Δευτέρας και οι συνθήκες κράτησης

Για το δεύτερο επισκεπτήριο και τις συνθήκες κράτησης των Ελλήνων στρατιωτικών, μίλησε ο Νικόλαος Κούκλατζης, πατέρας του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, σημειώνοντας ότι στο επισκεπτήριο πήγε βίβλια στον γιό του που ήταν: «Τα ψηλά βουνά», «Σάμαλι και κωκ» και «Φτωχούλης του Θεού».

Για τις συνθήκες κράτησης είπε ότι παραμένουν καλές. Δεν έρχονται σε επαφή με άλλους κρατούμενους και έχουν τη δυνατότητα να ψωνίζουν από το κυλικείο. Μεταξύ άλλων, αγόρασαν μια μπάλα για να παίζουν μεταξύ τους.

Τουλάχιστον ένα μήνα θα κρατηθούν στις φυλακές

Ένα μήνα τουλάχιστον θα συμπληρώσουν ως κρατούμενοι στις τουρκικές φυλακές της Αδριανούπολης οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, ο λόγος που θα κρατηθούν και όλο το Μάρτιο είναι γιατί ουσιαστικές εξελίξεις στην υπόθεση του υπολοχαγού Αγγέλου Μητρετώδη, και του λοχία, Δημήτρη Κούκλατζη, αναμένονται από τις 30 Μαρτίου που έχει οριστεί συνάντηση μεταξύ των συνηγόρων τους και του τούρκου δικαστή.

Στη συνάντηση των δύο πλευρών θα τεθεί το θέμα της προφυλάκισης των Ελλήνων στρατιωτικών και θα εξεταστούν όλα τα δεδομένα.