Σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο η δίκη της Ηριάννας και του Περικλή Μ.

Στο Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί σήμερα η δίκη με κατηγορούμενους την Ηριάννα Λ. και τον Περικλή Μ., που σε πρώτο βαθμό έχουν κριθεί ένοχοι και έχουν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 13 ετών ο καθένας για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».
Η Ηριάννα κατηγορείται ως μέλος της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς και για οπλοκατοχή, με βάση ένα δείγμα DNA που βρέθηκε στον γεμιστήρα ενός όπλου, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξη χωρίς ελαφρυντικά και χωρίς αναστολή.
Ο 33χρονος Περικλής είναι πτυχιούχος Γεωπονικής και καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 13 ετών χωρίς αναστολή για την ίδια υπόθεση με την Ηριάννα.
Κείμενο συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τους δύο νέους υπογράφουν 394 συνδικαλιστές, πανεπιστημιακοί, δημοσιογράφοι, δικηγόροι, άνθρωποι της αυτοδιοίκησης, εκπαιδευτικοί, καλλιτέχνες, επιστήμονες και εργαζόμενοι από διάφορους επαγγελματικούς χώρους.
Το κείμενο αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Θεωρούμε υποχρέωσή μας να δηλώσουμε κατηγορηματικά την αλληλεγγύη μας στην Ηριάννα και τον Περικλή και να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις ενάντια στον τρομονόμο και την ενίσχυση του, ενάντια στην χρήση του DNA ως αποδεικτικού μέσου, ενάντια στην ποινικοποίηση των προσωπικών σχέσεων. Για να εμποδίσουμε την κατασκευή ενόχων, την επέλαση της καταστολής και τη διάχυση του φόβου».