Ζει ο σκύλος που βασάνισαν οι φαντάροι στην Κόνιτσα

Ανάστατη είναι η κοινή γνώμη από βίντεο – σοκ που κυκλοφόρησε τα ξημερώματα της Κυριακής στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και στο οποίο εμφανίζονται φαντάροι σε στρατόπεδο της Κόνιτσας Iωαννίνων να πετούν ζωντανό σκύλο σε γκρεμό.

Στο βίντεο που τράβηξαν, οι δύο στρατιώτες του ελληνικού στρατού, αρπάζουν το σκυλάκι, το εξοντώνουν και το πετούν σε γκρεμό. Η σκηνή έχει γυριστεί με κινητό μάλλον μέσα σε στρατόπεδο.

Ο σκύλος ευτυχώς είναι καλά, όπως αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων:

«Ένας παππούς το ταΐζει στο χωριό Πληκάτι, και καμιά φορά πάει και στο στρατόπεδο, αλλά ο παππούς είναι ο μόνος που το πλησιάζει. Κανείς άλλος», αναφέρει ο Σύλλογος. Μάλιστα, σήμερα αναμένεται να μεταβούν στο σημείο, μέλη του Φιλοζωϊκού σωματείου Κόνιτσας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φαντάροι – δράστες της αποτρόπαιας πράξης έχουν πλέον απολυθεί και είναι πολίτες. Το περιστατικό φαίνεται να έχει γίνει πριν από μερικούς μήνες.
Για το συμβάν ενημερώθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος και σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ, ζήτησε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού την άμεση, ενδελεχή και σε βάθος εξέταση του περιστατικού κακοποίησης ζώου σε στρατιωτικό χώρο, έτσι ώστε να αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν οι αυστηρότερες προβλεπόμενες ποινές.
Παρακάτω η ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας:

«Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, ανακοινώνεται με αφορμή βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα και δείχνει οπλίτες να κακομεταχειρίζονται σκύλο, ότι το θέμα διερευνάται αρμοδίως, ώστε να αποδοθούν άμεσα ευθύνες στους εμπλεκόμενους για τη βάναυση και καταδικαστέα αυτή πράξη».

Του θέματος έχει επιληφθεί και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.