Ανακατάληψη των Ιμίων επινόησαν τα Τουρκικά ΜΜΕ με αφορμή την άσκηση «Πυρπολητής» (βίντεο)

Ακόμη και με έκτακτα δελτία παρουσίασαν την Άσκηση “Πυρπολητής” τα Τουρκικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τα οποία επινόησαν ότι το βασικό σενάριό της, η ανακατάληψη βραχονησίδας, αφορούσε  στα Ίμια.  Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της μετάδοσης της είδησης, προβάλλονταν πλάνα αρχείου από στρατιωτικές ασκήσεις των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων τα οποία ήταν επιμελώς συνδυασμένα με οπτικοακουστικό υλικό του τουρκικού στόλου, δίνοντας την αίσθηση μιας ναυμαχίας. 

Για εμπρηστική πρακτική μιλάει μέσα από τον προβοκατόρικο τίτλος της η εφημερίδα Milliyet.



“Ο Έλληνας “εμπρηστής” τρελαίνεται” είναι ο τίτλος της διαδικτυακής έκδοσης της Star, η οποία χρησιμοποιεί μια φωτογραφία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνου Καμμένου.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα: “Άλλη μια κίνηση από την Αθήνα για την αύξηση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο. Σε 12 νησιά ξεκίνησε μια άσκηση που ονομάζεται “Πυρπολητής. Η εφαρμογή του ψευδώνυμου των Ελλήνων στρατιωτών που έκαψαν τα οθωμανικά πλοία τροφοδότησε σχόλια η Ελλάδα θέλει «ένα σκηνικό» έντασης” αναφέρει η Star

Και όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα: “Η Ελλάδα έχει προσθέσει ένα νέο στοιχείο στις προκλητικές πρωτοβουλίες της για να τερματίσει τις έρευνες για το φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης της περιφέρειας της ΤΔΒΚ. Το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό ξεκίνησε μια ξαφνική άσκηση παρέμβασης που ονομάζεται “Πυρπολητής” σε 12 νησιά.”

Η ιστοσελίδα internethaber αναδημοσίευσε το βίντεο του τηλεοπτικού δικτύου NTV και έγραψε: “Η Ελλάδα έκανε ακόμη ένα βήμα για να ανεβάσει την ένταση στο Αιγαίο. Η άσκηση ανακατάληψης βραχονησίδας επανέφερε μνήμες από την Κρίση των Ιμίων”

Πηγή: onalert.gr