Παραμένουν στη φυλακή οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί - Απορρίφθηκε η ένσταση

Υπό κράτηση παραμένουν στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, καθώς απορρίφθηκε η ένσταση που κατατέθηκε κατά της απόφασης για διατήρηση της προφυλάκισης τους, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

Την Τετάρτη οι δικηγόροι των δύο Ελλήνων αξιωματικών υπέβαλαν ένσταση εναντίον της απόφασης-απόρριψης του αιτήματος αποφυλάκισης του 2ου Κακουργιοδικείου Αδριανούπολης σε διαφορετικό δικαστήριο.

Το σκεπτικό της απόρριψης για συνέχιση της προφυλάκισης

«Υπάρχουν συγκεκριμένες αποδείξεις που δείχνουν ότι υπάρχουν ισχυρές υποψίες σχετικά με το έγκλημα που διέπραξαν οι ύποπτοι, υπάρχει η άποψη ότι θα διαφύγουν από την Τουρκία σε περίπτωση που αφεθούν ελεύθεροι επειδή δεν έχουν μόνιμη διεύθυνση στην Τουρκία. Οι αποδείξεις δεν έχουν ακόμη συγκεντρωθεί. Υπάρχει η άποψη ότι ενδέχεται να τροποποιηθούν τα αδικήματα που διέπραξαν επειδή συνεχίζεται η έρευνα του ψηφιακού υλικού. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η πράξη έγινε από στρατιωτικούς, ο τρόπος που έγινε και ότι το ανώτατο όριο της ποινής που προβλέπει ο νόμος είναι πέντε χρόνια το μέτρο της κράτησης είναι εντός των ορίων της διακριτικότητας και η απόφαση για δικαστικό έλεγχο θα είναι ανεπαρκής αποφάσισε τη συνέχιση της κράτησής τους και δεν θα υπάρξει αλλαγή στους όρους κράτησή τους».

Οι δύο Έλληνες κρατούνται στις φυλακές από τις 2 Μαρτίου.