"Το νερό νεράκι" είπαν οι Θεσσαλονικείς - Παρέμβαση εισαγγελέα για το σοβαρό πρόβλημα υδροδότησης

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσαν τα σοβαρά προβλήματα υδροδότησης στη Θεσσαλονίκη.

Ο εισαγγελέας ζήτησε να διενεργηθεί διπλή έρευνα, να εξεταστεί εάν έχουν τελεστεί κακουργήματα για την όλη κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά τη βλάβη στον αγωγό της Αραβησσού και αν προέκυψε κίνδυνος για ανθρώπους, ειδικά μετά το κλείσιμο σχολείων για τον φόβο μολύνσεων.

Ο εισαγγελέας ζήτησε επίσης να γίνει οικονομικός έλεγχος στα κονδύλια που διακινήθηκαν και αν διακινήθηκαν στην ΕΥΑΘ για τη συντήρηση των υποδομών και δικτύων.

Το Σάββατο, μετά από πέντε ημέρες αφότου ξεκίνησαν τα προβλήματα υδροδότησης στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του πρωθυπουργού, στην πόλη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και μετά το πέρας της δεν δόθηκε ξεκάθαρη απάντηση για το πότε θα αποκατασταθούν τα προβλήματα.

Σύμφωνα με την ΕΥΑΘ, η εξομάλυνση της υδροδότησης θα γίνει σταδιακά σήμερα, ώστε να πληρωθούν οι δεξαμενές και το εσωτερικό δίκτυο της πόλης.

«Από τις 5 μ.μ. και για ένα 24ωρο θα διακοπεί η υδροδότηση στις περιοχές Ωραιόκαστρο – Γαλήνη – Παλαιόκαστρο, στον Εύοσμο, στο Κορδελιό, την Ευκαρπία, τα Πεύκα και σε τμήμα της Πολίχνης και των Μετεώρων, όπως και στη Χαλάστρα και στο Ανατολικό. Από αυτήν τη διαχείριση θα εξασφαλίσουν παροχή οι Συκιές, η Τούμπα, η Χαριλάου, οι υψηλές περιοχές του ‘Αη Γιάννη, η Πυλαία, το Πανόραμα και η Καλαμαριά».

«Παράλληλα, συνεχίζεται η έκπλυση του αγωγού της Αραβησσού, προκειμένου να εξασφαλιστεί η τήρηση των υγειονομικών διατάξεων, μεταξύ των οποίων και η παράμετρος της θολότητας, η οποία βαίνει συνεχώς μειούμενη».