Για 36η ημέρα φυλακισμένοι οι Έλληνες στρατιωτικοί-Το επισκεπτήριο των γονιών τους και η στήριξη του πολιτικού κόσμου

Για 36η μέρα κρατούνται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί σε φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, παρά τις προσπάθειες και τις διαβεβαιώσεις των αρμόδιων αρχών πως γίνεται ό,τι είναι δυνατόν για την επιστροφή τους. Σήμερα τους δύο στρατιωτικούς επισκέφθηκαν, για πέμπτη φορά, οι γονείς τους, με τους οποίους είχαν τηλεφωνική επικοινωνία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Φώτης Κουβέλης.

Το κλίμα ήταν αρκετά φορτισμένο λόγω των ημερών του Πάσχα.

Οι γονείς όμως σήμερα σε αντίθεση με τα προηγούμενα επισκεπτήρια είδαν τα παιδιά τους χωρίς διαχωριστικό τζάμι.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει ο κανονισμός της φυλακής, υπάρχει αυτή η δυνατότητα, μια φορά τον μήνα. Μέχρι στιγμής, αυτό δεν είχε συμβεί.

Οι γονείς των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, πριν το επισκεπτήριο είχαν συνάντηση στο ελληνικό προξενείο, προκειμένου να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις.

Τα μηνύματα στήριξης του πολιτικού κόσμου

Ο Προκόπης Παυλόπουλος, στην επικοινωνία του με τον Νίκο Μητρετώδη, πατέρα του στρατιωτικού Άγγελου Μητρετώδη, τόνισε, όπως ανέφεραν πηγές της προεδρίας, πως η γενναιότητά τους και το ήθος των δύο αξιωματικών αποδεικνύουν την τεράστια υπεροχή της Ελλάδας σε επίπεδο Ιστορίας, Πολιτισμού και Δημοκρατίας.

Ο Φώτης Κουβέλης από την πλευρά του διαβεβαίωσε για ακόμη μία φορά ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για την αποφυλάκισή τους.

Παρέμβαση για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς έκανε με σύντομη δήλωσή του και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. «Άγγελε και Δημήτρη όλοι οι Έλληνες απαιτούμε το τέλος του Γολγοθά σας» τόνισε.

Κουράγιο και δύναμη στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους ευχήθηκε ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας με ανάρτησή του στο Τwitter.