«Πήγα να δώσω κουράγιο, αλλά αναπτέρωσαν το δικό μου ηθικό», είπε ο μητροπολίτης Αμφιλόχιος για τους δύο στρατιωτικούς

Τη χαρά του και την ευχάριστη έκπληξη που ένιωσε για το ηθικό που διατηρούν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, εξέφρασε ο μητροπολίτης Αμφιλόχιος, ο οποίος τους επισκέφτηκε την ημέρα του Πάσχα στις φυλακές της Αδριανούπολης.

«Πήγα να δώσω κουράγιο, αλλά με τη στάση τους αναπτέρωσαν το δικό μου ηθικό», είπε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης Αδριανουπόλεως και πρόσθεσε ότι «τα παιδιά κάνουν υπομονή, καθώς καταλαβαίνουν πως το θέμα έχει πολιτικές προεκτάσεις, αφού αυτά τα περιστατικά στα σύνορα είναι συνήθη».

Στη συνέχεια είπε ότι «οι δύο στρατιωτικοί έχουν πλήρη αντίληψη για την αγάπη του κόσμου και για το γεγονός ότι η περιπέτειά τους, έχει λειτουργήσει συνεκτικά στον ελληνικό λαό».

Επίσης τόνισε ότι οι δύο στρατιωτικοί νιώθουν το αγκάλιασμα και ήδη σκέφτονται την ευθύνη που έχουν για το πώς διαχειριστούν αυτή την αγάπη, μόλις επιστρέψουν στη χώρα.

Σύμφωνα με όσα είπε ο μητροπολίτης, οι δύο στρατιωτικοί έχουν πολύ καλή αντιμετώπιση στη φυλακή και έχουν πρόσβαση σε βιβλία και άλλες δραστηριότητες.

Τέλος δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη συγκρότηση και την καλλιέργεια των δύο νεαρών και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η περιπέτεια θα λήξει σύντομα και να μην χρειαστεί να ξαναπάει στις φυλακές.