Σενάριο βύθισης ελληνικού πλοίου "βλέπει" η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak

Λίγες μόλις ώρες μετά την νέα πρόκληση της Τουρκίας στο νησί της Ρω και ενώ ο Αρχηγός των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων με δηλώσεις του, προειδοποιούσε ότι «η Τουρκία δε θα επιτρέψει ποτέ τη δημιουργία τετελεσμένων σε Αιγαίο και Κύπρο», έχουμε ένα νέο «χτύπημα» από φιλοκυβερνητική εφημερίδα της γείτονος.

Συγκεκριμένα, η Yeni Safak στο σημερινό πρωτοσέλιδό της έχει άρθρο με τίτλο «αν χτυπηθεί και βουλιάξει ελληνικό πλοίο» αναφερόμενη ουσιαστικά στο ενδεχόμενο προβοκάτσιας στο Αιγαίο, από πλευράς γκιουλενιστών.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο: «όταν ανεβαίνει η ένταση στο Αιγαίο, το να γίνει κάποιο ατύχημα, ας πούμε το τουρκικό ναυτικό να βυθίσει μια ελληνική πυραυλάκατο ή ελληνικό πλοίο και ξαφνικά όλες οι χώρες της Ευρώπης και οι ΗΠΑ να δημιουργήσουν μια συμμαχία εναντίον της Τουρκίας, είναι ένα πιθανό σενάριο».

Ο αρθρογράφος Ιμπραήμ Καραγκιούλ μάλιστα εκφράζει φόβο για προβοκάτσια από γκιουλενιστές, με στόχο να βρεθεί η Τουρκία σε δύσκολη θέση. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και κατά την κατάρριψη του ρωσικού SU-24 και κατά τη δολοφονία του Πρέσβη της Ρωσίας στην Άγκυρα, επιθέσεις τις οποίες η Άγκυρα είχε αποδώσει σε υποστηρικτές του εξόριστου ιμάμη.