Κυματίζει κανονικά η σημαία στη βραχονησίδα Ανθρωποφάς – Δεν άφησαν δημοσιογράφο να πάει στο σημείο (βίντεο)

Κανονικά κυματίζει η ελληνική σημαία στη βραχονησίδα Ανθρωποφάς παρά την επιμονή της Τουρκίας ότι την κατέβασαν.

Το samostimes.gr δημοσιεύει φωτογραφίες από την περιοχή, στις οποίες βλέπουμε την ελληνική σημαία να συνεχίζει να κυματίζει.

Την ίδια στιγμή σκάφη του Λιμενικού Σώματος περιπολούν στην περιοχή προκειμένου να ελέγξουν αν υπήρξε ή αν υπάρχει τουρκική δραστηριότητα.

Δείτε φωτογραφίες:

 

 

 

 

Δεν άφησαν δημοσιογράφο να προσεγγίσει τις βραχονησίδες

Το μεσημέρι της Δευτέρας ο δημοσιογράφος Μιχάλης Σβαρνιάς προσπάθησε να προσεγγίσει τις δύο βραχονησίδες Ανθρωποφάς και Μικρός Ανθρωποφάγος, αλλά οι Λιμενικές αρχές του απαγόρευσαν να πάει προς τα εκεί.

«Σε απόσταση 500 μέτρων από τις βραχονησίδες, μας αντιλήφθηκαν δύο σκάφη του λιμενικού, μας προσέγγισαν, μας ζήτησαν να κατεβάσουμε ταχύτητα για να συνεννοηθούμε, και μας ρώτησαν ποιοι είμαστε. Είπαμε ότι κατευθυνόμαστε στις βραχονησίδες για βιντεοσκόπηση και φωτογράφηση, αλλά όχι για να κατέβουμε σε αυτές. Μας ζήτησαν ευγενικά να αποχωρήσουμε από την περιοχή και ότι αυτό δεν επιτρέπεται» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο δημοσιογράφος.

Ο κ. Σβαρνιάς για τις σημαίες είπε ότι στη βραχονησίδα Ανθρωποφάς διακρινόταν η σημαία στον ιστό της, ωστόσο στο Μικρό Ανθρωποφά δεν μπορούσε να διακρίνει τη σημαία γιατί βρίσκεται στην εσωτερική πλευρά της βραχονησίδας.

Γιάννης Αμανατίδης: «Δεν επιβεβαιώνεται η υποστολή της ελληνικής σημαίας στους Ανθρωποφάγους, δεν υπάρχει καμία τέτοια δραστηριότητα»

«Δεν επιβεβαιώνεται η υποστολή της ελληνικής σημαίας στους Ανθρωποφάγους, δεν υπάρχει καμία τέτοια δραστηριότητα» τόνισε σε σημερινή του συνέντευξη ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς της Άγκυρας.

«Υπάρχει διερεύνηση του περιστατικού… Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες παραβιάσεων του εναέριου και του θαλασσιού χώρου. Η στρατηγική της έντασης δεν ωφελεί ούτε την Τουρκία ούτε την Ελλάδα, οι Τούρκοι πρέπει να είναι πολύ πιο προσεκτικοί,” πρόσθεσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη της υπεράσπισης των εθνικών συμφερόντων και μια συνολική πολιτική. Η δημιουργία της έντασης, αυτή τη στιγμή, δεν ωφελεί κανέναν. Ο καθένας δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, ούτε στο εσωτερικό ούτε πουθενά αλλού» επισήμανε για την πρωτοβουλία των νεαρών να υψώσουν τις σημαίες στις βραχονησίδες Ανθρωποφάγους.
Και διευκρίνισε ότι: «Η εξωτερική μας πολιτική υπερασπίζεται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στα οποία η κυβέρνηση είναι απόλυτη».

Ακόμη, ο υφυπουργός Εξωτερικών είπε ότι: «Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, υπάρχει διεθνές δίκαιο που καθορίζει το ορίζεται στο Αιγαίο. Η σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή είναι για το συμφέρον της χώρας μας».