Καιρός για μπάνια - Έρχεται «μίνι» καλοκαίρι με 30άρια!

Καλοκαιρινό θα είναι το σκηνικό του καιρού την ερχόμενη εβδομάδα, με τον υδράργυρο να ξεπερνά σε πολλές περιοχές ακόμα και τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Για σήμερα:

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι μετά το μεσημέρι σε νοτίων διευθύνσεων έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αίθριος αναμένεται ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 09 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος ο καιρός. Λίγες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βόρειοι 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι μετά το μεσημέρι σε νοτίων διευθύνσεων έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 09 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Αίθριος ο καιρός. Λίγες τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Μίνι καλοκαίρι την ερχόμενη εβδομάδα
Από αύριο Δευτέρα στα δυτικά προβλέπονται λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικά στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές στα ορεινά. Στα υπόλοιπα γενικά ο καιρός αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα δυτικά και νότια δυτικοί. Βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Την Τρίτη (24/04) ο καιρός γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη το πρωί και στα βόρεια ηπειρωτικά το απόγευμα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα. Κυρίως στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο.

Την Τετάρτη (25/04) και την Πέμπτη (26/04) ο καιρός γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα νοτιοανατολικά και τις απογευματινές ώρες στα βόρεια κυρίως ηπειρωτικά. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Παρασκευή (27/04) ο καιρός γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.