Ελεύθερος με αυστηρή περιφρούρηση ο ένας απ' τους οκτώ Τούρκους

Ελεύθερος αφέθηκε σήμερα ο ένας από τους οκτώ τους αξιωματικούς που έφθασαν στην Ελλάδα την επομένη του πραξικοπήματος στην Τουρκία, τον Ιούλιο του 2016, καθώς χθες το βράδυ υπεγράφη και τυπικά η απόφαση για την άρση της κράτησής του.

Σήμερα δόθηκαν στον Τούρκο τα χαρτιά του και πέρασε τις πύλες του αστυνομικού τμήματος του Ολυμπιακού Χωριού, όπου κρατείτο μέχρι σήμερα με προορισμό σπίτι σε άγνωστη τοποθεσία, όπου θα φρουρείται επί 24ωρου βάσεως από την αστυνομία.

Ο αξιωματικός αφέθηκε ελεύθερος με απόφαση του ΣτΕ και μέχρι την τελική κρίση του ίδιου δικαστηρίου για να του χορηγηθεί άσυλο.

Το ΣτΕ στις 19 Απριλίου έκανε δεκτή εν μέρει την αίτηση αναστολής του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για τη χορήγηση ασύλου στον εν λόγω αξιωματικό, κρίνοντας ότι ο αξιωματικός πρέπει να παραμείνει σε καθεστώς προστασίας μέχρι την έκδοση της απόφασης στην επί της ουσίας διαδικασία.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, στον Τούρκο αξιωματικό δεν θα χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ είναι υποχρεωμένος να εμφανίζεται καθημερινά στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του».

Η ελληνική αστυνομία βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό, ενώ η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών είναι σε άμεση συνεργασία με τις υπόλοιπες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ για να αποτραπεί οποιοδήποτε ενδεχόμενο σενάριο θα έφερνε τη χώρα σε δύσκολη θέση.