Σε "φρούριο" υπό την προστασία 90 αστυνομικών μένει ο Τούρκος αξιωματικός

Σε σπίτι κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, μένει από χθες ο ένας από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, που αφέθηκε ελεύθερος. Ο Τούρκος αξιωματικός αφέθηκε ελεύθερος μετά την απόφαση του ΣτΕ στις 19 Απριλίου και μέχρι την τελική κρίση του ίδιου δικαστηρίου για τη χορήγηση ασύλου.

Ο Σουλεϊμάν Οζκαγιανακτσίμ, συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου που έφθασε την επομένη του πραξικοπήματος στην Τουρκία, στην Αλεξανδρούπολη, πλέον έχει μεταφερθεί σε σπίτι σε κάποιο σημείο της Αττικής, που παραμένει απόρρητο, για λόγους ασφαλείας.

Ωστόσο έγινε γνωστό ότι ο Τούρκος αξιωματικός φυλάσσεται από ένα ισχυρό δίκτυο αστυνομικών δυνάμεων, 80 με 90 αστυνομικών, επί 24ωρου βάσεως.

 

Αναλυτικά, όπως αναφέρει το iefimerida.gr, για την ασφάλειά του έχουν διατεθεί δέκα σκοπευτές της ΕΚΑΜ που βρίσκονται περιμετρικά της οικίας όπου μένει, 12 αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής που βρίσκονται εντός και εκτός σπιτιού, δέκα αστυνομικοί βρίσκονται στον περίβολο, ενώ έξω από το σπίτι του βρίσκονται δύο ομάδες αστυνόμευσης της ΔΙΑΣ. Κι ακόμη διμοιρία των ΜΑΤ και δύο περιπολικά θα κινούνται κοντά στην περιοχή, ενώ θα υπάρχει και ψηφιακή παρακολούθηση με ηλεκτρονικό πέπλο ελέγχου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τη φύλαξη του Τούρκου αξιωματικού είναι ίδια με εκείνα που είχαν ληφθεί για τη φύλαξη του Γιώργου Ρουπακιά, δολοφόνου του Παύλου Φύσσα.

Από χθες ελεύθερος υπό όρους ο Τούρκος αξιωματικός

Ο Σουλεϊμάν Οζκαγιανακτσίμ, πήρε τα χαρτιά του χθες το πρωί από το αστυνομικό τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού όπου κρατούνταν όλο αυτό το διάστημα. Αφέθηκε ελεύθερος υπό τους όρους να εμφανίζεται καθημερινά στο αστυνομικό κέντρο της περιοχής του, και να βρίσκεται υπό διαρκή φρούρηση. Να σημειωθεί ότι δεν του δόθηκαν τα ταξιδιωτικά του έγγραφα.

Ο εν λόγω αξιωματικός αφέθηκε ελεύθερος με απόφαση του ΣτΕ στις 19 Απριλίου και μέχρι την τελική κρίση του ίδιου δικαστηρίου για τη χορήγηση ασύλου, που θα γίνει στο ανώτατο δικαστήριο στις 4 Μαΐου.