Είχαν «προβλέψει» την επίθεση του Ρουβίκωνα αλλά δεν κατάφεραν να συντονιστούν!

Στον… ύπνο έπιασαν για ακόμη μία φορά τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας του Ρουβίκωνα την ΕΛ.ΑΣ. με την παρέμβαση που έκαναν χθες το πρωί στο Βρετανικό Συμβούλιο στην οδό Φιλικής Εταιρείας στο Κολωνάκι, χτυπώντας τον δεύτερο… προφανή και ενδεχόμενο στόχο μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, μετά και την καταδρομική επίθεση -με μπογιές και βαριοπούλες- στη Γαλλική Πρεσβεία.

Οι γνωστοί στις Αρχές κουκουλοφόροι επιτέθηκαν κατά του Συμβουλίου ανενόχλητοι και διέφυγαν δίχως να γίνει καμία προσαγωγή, αφού πρώτα πέταξαν τρικάκια και φώναξαν συνθήματα κατά της Αγγλίας για τη συμμετοχή της στην πρόσφατη επίθεση στη Συρία με την εκτόξευση πυραύλων, μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και τη Γαλλία.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως τόσο για τη Γαλλική Πρεσβεία όσο και για στόχους αμερικανικού και βρετανικού ενδιαφέροντος -ανάμεσά τους και το Βρετανικό Συμβούλιο- είχε γίνει σχετική «πρόβλεψη» και είχαν σχεδιαστεί ορισμένα αστυνομικά μέτρα, τα οποία δεν… λειτούργησαν για έτι μία φορά, καθώς οι γνωστοί αντιεξουσιαστές εξαφανίστηκαν στα στενά των Εξαρχείων, με την Αστυνομία να δείχνει κακά αντανακλαστικά.

Θα περίμενε κανείς πως η ΕΛ.ΑΣ. μετά το «φιάσκο» της Κυριακής, όπου τα μέλη του Ρουβίκωνα κινήθηκαν κάτω από τη μύτη τους και έφτασαν στην οδό Ακαδημίας και τη Γαλλική Πρεσβεία, περπατώντας τουλάχιστον 150 μέτρα με τα πόδια, θα είχε προετοιμαστεί, μιας και ήταν επόμενο πως θα επέλεγαν κάποιον βρετανικό ή αμερικανικό στόχο.

Εντούτοις οι αντιεξουσιαστές κατάφεραν να φτάσουν για ακόμη μία φορά σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Αθήνας, όπου -υποτίθεται πως- έχουν προβλεφθεί εποχούμενες περιπολίες με 800 αστυνομικούς στο δρόμο, και να διαφύγουν, κάνοντας «βόλτα» στην πρωτεύουσα. Σε ανάρτησή του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ο «Ρουβίκωνας» σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «αυτό που γίνεται στη Συρία θα καταγραφεί στα βιβλία της Ιστορίας ως το πρώτο παγκόσμιο πολεμικό έγκλημα στην ιστορία της ανθρωπότητας τον 21ο αιώνα, δεν υπάρχουν αθώοι από όσες ξένες δυνάμεις εμπλέκονται».

Την ίδια στιγμή αίσθηση προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, σχετικά με τις επιθέσεις του Ρουβίκωνα με μπογιές και τρικάκια, για τις οποίες ανέφερε πως δεν συνιστούν… επιθέσεις.

«Το να πετάς τρικάκια δεν είναι επίθεση, είναι μια ενέργεια. Δεν συνιστά επίθεση και μάλιστα καταδρομική. Οπως δεν είναι επίθεση και οι μπογιές που πέταξαν στη Γαλλική Πρεσβεία. Καμία αντίρρηση ότι δεν προσέφεραν τίποτα, αλλά δεν ήταν επίθεση», είπε και πρόσθεσε: «Τι ζητούμε σε κάθε τετράγωνο, κάθε γωνιά να υπάρχουν ΜΑΤ; Υπάρχουν εκατοντάδες “στόχοι” στην Αθήνα. Ζητούμε αστυνόμευση κατά όσων πετούν τρικάκια; Λάθος είναι αυτές οι ενέργειες από την πλευρά της σκοπιμότητας, αλλά δεν αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια των πολιτών». Λίγες μέρες νωρίτερα είχε κάνει δηλώσεις σε παρόμοιο «πνεύμα» και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει τους αντιεξουσιαστές «πολιτική ομάδα» που απλώς κάνουν «ακτιβισμό».

ΠΗΓΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ