Μυστηριώδης οσμή κρατά κλειστά τα σχολεία στο Κερατσίνι

Δυσοσμία άγνωστης προέλευσης προβληματίζει το τελευταίο διάστημα τις Αρχές σε περιοχές του Πειραιά και του Κερατσινίου, όπου ορισμένα σχολεία θα μείνουν κλειστά την Παρασκευή.

«Είναι εύλογες οι ανησυχίες και οι διαμαρτυρίες των κατοίκων» δήλωσαν σε κοινή ανακοίνωση ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης και ο δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος.

Τόνισαν πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ταυτοποίηση του ρύπου και κανένας ποιοτικός και ποσοτικός προσδιορισμός.

Με άλλα λόγια, κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς είναι η οσμή και από πού προέρχεται.

Το πρόβλημα αφορά τις περιοχές του Κερατσινίου «Λιπάσματα», Χαραυγή και Ευγένια, καθώς και το λιμάνι και την περιοχή του Αγίου Διονυσίου στον Πειραιά.

Έλεγχοι σε εξέλιξη στην περιοχή

Στην περιοχή πραγματοποιούν ελέγχους οι επιθεωρητές περιβάλλοντος του υπουργείου, κλιμάκια της ΕΥΔΑΠ και της διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας. «Ωστόσο, οι ενέργειες αυτές που είναι σε εξέλιξη», σημειώνεται στην ανακοίνωση, «δεν είναι ικανές από μόνες τους να οδηγήσουν στην οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος».

«Οι θεσμικές δυσκολίες, τα τυπικά ή μη εμπόδια, οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και προθεσμίες των διαγωνισμών δεν μπορούν να παραμένουν οι αιτίες συντήρησης του προβλήματος, ούτε να αναιρούν την κατεπείγουσα ανάγκη αντιμετώπισής του» αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση.

Ζητούν ακόμη, να εξεταστεί από την ΕΥΔΑΠ, το δίκτυο της ευρύτερης περιοχής, πέραν των τυπικών διοικητικών ορίων του δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, καθώς και τις εγκαταστάσεις του ΚΕΛ Ψυττάλειας.

Με απόφαση του δημάρχου Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου, για αύριο Παρασκευή 4 Μαΐου θα παραμείνουν κλειστές ορισμένες σχολικές μονάδες της περιοχής, για προληπτικούς λόγους.

Τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά

5ο Νηπιαγωγείο Κερατσινίου, 1ο Νηπιαγωγείο Δραπετσώνας, 2ο Νηπιαγωγείο Δραπετσώνας, 3ο Νηπιαγωγείο Δραπετσώνας, 13ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου, 21ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου, 1ο Δημοτικό Σχολείο Δραπετσώνας, 2ο Δημοτικό Σχολείο Δραπετσώνας, 4ο Δημοτικό Σχολείο Δραπετσώνας, 5ο Γυμνάσιο Κερατσινίου, 6ο Γυμνάσιο Κερατσινίου, 1ο Γυμνάσιο Δραπετσώνας, 2ο Γυμνάσιο Δραπετσώνας, 4ο Λύκειο Κερατσινίου, 1ο Λύκειο Δραπετσώνας, 2ο Λύκειο Δραπετσώνας.