Μεγάλο «χτύπημα» της Αντιτρομοκρατικής στο «επαναστατικό ταμείο» - 14 συλλήψεις

“Χτύπημα” στο λεγόμενο “επαναστατικό ταμείο” κατάφερε σήμερα το πρωί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, συλλαμβάνοντας συνολικά 14 άτομα.

Σε μία γιγαντιαία επιχείρηση, που έχει πραγματοποιηθεί σε όλη την Αττική έχουν συλληφθεί, μέχρι στιγμής, δεκατέσσερα άτομα, τα οποία φέρονται να τροφοδοτούσαν με χρήματα τον  λογαριασμό του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου ο οποίος είχε αποστείλει το τρομοδέμα-βόμβα στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Τον λογαριασμό είχει ανοίξει ο Γιαγτζόγλου με πλαστή ταυτότητα και ψεύτικα στοιχεία.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία έκανε έρευνες μηνών και για πρώτη φορά σχηματίζεται δικογραφία για οικονομικά μεγέθη τα οποία φαίνεται να διοχετεύονταν στην τρομοκρατία. Η έρευνα είναι σε εξέλιξη και στελέχη της Κατεχάκη αναμένεται να προκύψουν και άλλα πρόσωπα χωρίς να αποκλείεται αύξηση και του αριθμού των συλλήψεων.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) συνελήφθησαν πρωινές ώρες σήμερα 8-5-2018, δεκατέσσερα (14) συνολικά άτομα (δεκατρείς ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, έντεκα άντρες και τρεις γυναίκες) στo πλαίσιo εκτέλεσης ισάριθμων ενταλμάτων σύλληψης του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος και θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για την εκτέλεση των σε βάρος τους ενταλμάτων.