Κατά της απόφασης για άσυλο στο δεύτερο Τούρκο αξιωματικό προσφεύγει η κυβέρνηση

Αίτηση ακύρωσης της απόφασης με την οποία δεύτερος Τούρκος αξιωματικός πρόκειται να αφεθεί ελεύθερος, καθώς του χορηγήθηκε άσυλο, πρόκειται να υποβάλει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Η απόφαση για χορήγηση Ασύλου

Νωρίτερα, η Επιτροπή Ασύλου αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος και δεύτερος από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που κατηγορούνται σαν πραξικοπηματίες.

«Ναι» στη χορήγηση ασύλου είπε η δευτεροβάθμια αρμόδια επιτροπή, στην οποία εκκρεμούν εξάλλου όλες οι αιτήσεις των υπολοίπων 6 Τούρκων αξιωματικών οι οποίοι έφθασαν στη χώρα μας τον Ιούλιο του 2016.

Όπως όλα δείχνουν, η ίδια θετική απάντηση από τη δευτεροβάθμια επιτροπή θα δοθεί και στους υπολοίπους οι οποίοι μέσα στον μήνα αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι, καθώς λήγει το 18μηνο της διοικητικής τους κράτησης.

Πριν από λίγες ημέρες, εξάλλου, συζητήθηκε στο ΣτΕ η αίτηση ακύρωσης του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής η οποία ζητά να μη χορηγηθεί άσυλο στον πρώτο εκ των αξιωματικών, καθώς, όπως υποστηρίχθηκε, δεν έχει τα χαρακτηριστικά του πολιτικού πρόσφυγα.