Σοκάρουν οι περιγραφές των αστυνομικών για τον οδηγό της νταλίκας: Ήταν εμφανώς μεθυσμένος

Σοκαριστικές είναι οι περιγραφές των αστυνομικών για την κατάσταση του 64χρονου οδηγού της νταλίκας που σκόρπισε το θάνατο στη λεωφόρο Κηφισού.

Οι αστυνομικοί φέρονται να περιγράφουν τον οδηγό ως εμφανώς μεθυσμένο, ο οποίος «απέπνεε έντονη οσμή οινοπνεύματος» και είχε μάτια «ερυθρά, λαθερά, ομιλία συγκεχυμένη και ασταθές βάδισμα».

Σύμφωνα με κατάθεση άλλου αστυνομικού για το τροχαίο, κατά τον έλεγχο του οχήματος διαπιστώθηκε ότι το όχημα: «Στερείται άδειας κυκλοφορίας, κρατικών πινακίδων, ασφαλιστηρίου, δελτίου ΚΤΕΟ, βεβαίωσης καλής λειτουργίας ταχογράφου καθώς και του απαιτούμενου τσιπ. Ο φερόμενος αριθμός πλαισίου του οχήματος είναι ακαταχώρητος στην τερματική της υπηρεσίας μου και δεν προκύπτουν τίτλοι ιδιοκτησίας του όπως επίσης και το νόμιμο της εισαγωγής του στη χώρα».

Ο συγκεκριμένος αστυνομικός, φέρεται επίσης να τονίζει πως ο οδηγός είχε συλληφθεί ξανά για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ: «Στις 12/2/18 και ώρα 02:45 στη συμβολή της ιερές οδού με τον παράδρομο της Λ. Κηφισός είχε καταληφθεί από συναδέλφους μου να οδηγεί το ίδιο όχημα υπό την επήρεια οινοπνεύματος σε ποσοστό 0,22. Οι πινακίδες που έφερε το όχημα αντιστοιχούν σε άλλο όχημα με άλλο αριθμό πλαισίου. Κατά τον έλεγχο των ταχογράφων διαπιστώθηκε ότι οι οδηγοί το οδηγούσαν πάρα πολλές ώρες χωρίς τα προβλεπόμενα διαλείμματα».

Εντύπωση προκαλούν και οι καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων οι οποίοι περιγράφουν πως ο οδηγός της νταλίκας έδειχνε σαν χαμένος μετά το τροχαίο. Επίσης πως δεν ασχολήθηκε καθόλου με τους τραυματίες. «Ο οδηγός της νταλίκας μετά το ατύχημα άργησε να κατέβει από το όχημά του ενω μου έκανε εντύπωση πως όταν κατέβηκε δεν ασχολήθηκε καθόλου με τους τραυματίες» αναφέρει ο ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Ένας άλλος περιγράφει: «Βλέπω στο ρεύμα προς Λαμία μια νταλίκα να ανεβαίνει την κεντρική νησίδα της Λ. Κηφιςού, να καταστρέφει τις μπάρες, να εισέρχεται κάθετα στο αντίθετο ρεύμα… Συγκρούστηκε με δύο αυτοκίνητα και τα εξέτρεψε και τα δυο, το ένα προς τις δεξιές μπάρες του ρεύματος προς Πειραιά και το άλλο το ανέβασε στην κεντρική νησίδα της Λ. Κηφιςού…. Σταματήσαμε και πήγαμε προς το μέρος των οχημάτων. Ο οδηγός της νταλίκας έδειχνε σα χαμένος».

Νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι, ο 64χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα. Του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και τέσσερα πλημμελήματα. Παραπέμφθηκε σε ανακριτή για να απολογηθεί. Ο 64χρονος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα.