«Θαλάσσιος λέων» δεσμεύει το μισό Αιγαίο – Προκλητικοί Τούρκοι και Τουρκοκύπριοι

Μια ακόμη προκλητική κίνηση στο Αιγαίο κάνουν οι Τούρκοι. Εξέδωσαν Navtex δεσμεύοντας το μισό Αιγαίο και μάλιστα για πρώτη φορά θα συμμετέχει και σκάφος του ψευδοκράτους της Κύπρου.

Σύμφωνα με το τουρκικό γενικό επιτελείο, στοιχεία που δημοσιεύουν και τουρκικά ΜΜΕ, η Τουρκία θα κάνει άσκηση έρευνας και διάσωσης με την ονομασία «Θαλάσσιος Λέων» .

Η άσκηση θα διεξαχθεί στην τουρκική περιοχή έρευνας διάσωσης (η οποία σύμφωνα με την Τουρκία περιλαμβάνει το μισό Αιγαίο) και στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου, το χρονικό διάστημα 13-15 Μαΐου.

Όπως αναφέρει το militair.gr εκδόθηκε η ναυτική οδηγία 556/18 με την οποία δεσμεύονται δύο περιοχές στο Αιγαίο.
Στην άσκηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση θα συμμετάσχουν οι Διοικήσεις Χερσαίων, Ναυτικών και Αεροπορικών Δυνάμεων, η Διοίκηση Ασφαλείας Ακτών, καθώς επίσης και τα Υπουργεία Ναυτιλίας, Μεταφορών και Επικοινωνιών, καθώς επίσης και 1 σκάφος της Διοίκησης Ασφαλείας Ακτών του Ψευδοκράτους.

Είναι η πρώτη φορά που σε αυτή την άσκηση καλείται να συμμετάσχει σκάφος της Ακτοφυλακής του ψευδοκράτους. Στο σκάφος θα υπάρχει και σημαία του ψευδοκράτους, για πρώτη φορά στην ιστορία των προκλήσεων όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Πηγή: in.gr