Υπόθεση διαφθοράς στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου – Έστελναν ασθενείς σε ιδιωτικά κέντρα

Υπόθεση διαφθοράς αποκαλύφθηκε μετά τον έλεγχο του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας, στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου. Φαινεται, πως δύο στις τρεις ημέρες, σε διάστημα δύο χρόνων το ακτινολογικό εργαστήριο δεν λειτουργούσε και τα περιστατικά στένονταν στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα του νησιού.

Ο έκτακτος έλεγχος διενεργήθηκε μετά από καταγγελία «για εσκεμμένη, μη λειτουργία των ακτινολογικών διαγνωστικών μηχανημάτων, προς όφελος των δύο ιδιωτικών κέντρων του νησιού και των υπαλλήλων του Κέντρου Υγείας».

Σύμφωνα με το πόρισμα, το 2015 το ακτινολογικό μηχάνημα δεν λειτούργησε 245 ημέρες και το 2016, 198 ημέρες. Το Κέντρο Υγείας είχε προμηθευτεί το συγκεκριμένο μηχάνημα το 2009.

Στο πόρισμα υπάρχει αναφορά εργαζόμενου του Κέντρου Υγείας, σύμφωνα με την οποία το ακτινολογικό μηχάνημα υπέστη βλάβη τρεις φορές μέσα σε πέντε μήνες, ενδεχομένως λόγω απειρίας του υπαλλήλου, με αποτέλεσμα το Κέντρο Υγείας να αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών.

Χαρακτηριστικό είναι το ότι αναφέρεται πως το ακτινολογικό μηχάνημα εξαφανίστηκε(!) από το Κέντρο Υγείας, καθώς «δεν ανευρέθηκε κατά τον επιτόπιο έλεγχο του κλιμακίου ελέγχου», ενώ «δεν βρέθηκε καταγεγραμμένο στις καταστάσεις πάγιου εξοπλισμού, δεν βρέθηκαν παραστατικά αποξήλωσης και πιθανής αχρήστευσής του και δεν δόθηκαν σχετικές πληροφορίες από τους παραβρισκόμενους υπαλλήλους του ΚΥ».