Τελευταίο αντίο στον ιδρυτή της Aegean, Θ. Βασιλάκη [Εικόνες]

Το ύστατο χαίρε είπαν το μεσημέρι του Σαββάτου, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στη Κηφισιά, συγγενείς, συνεργάτες, φίλοι και εκπρόσωποι του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου της χώρας στον Θεόδωρο Βασιλάκη, που απεβίωσε την περασμένη Πέμπτη σε ηλικία 78 ετών.

Σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα όλοι αποχαιρέτησαν έναν σπουδαίο επιχειρηματία που προσέφερε πολλά στη χώρα του και αναγνωρίστηκε από όλους ως ένας πολυσχιδής επιχειρηματίας, εύστροφος, ευγενής και προπάντων ευπατρίδης.

Στην Κηφισιά για το τελευταίο αντίο βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Βασίλης Λεβέντης, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, o Στέφανος Μάνος, o Κώστας Μπακογιάννης, ο Γιώργος Αλογοσκούφης, ο Γιάννης Παπαθανασίου, ο Πέτρος Δούκας, ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Σάκης Ρουβάς κ.ά.

Η οικογένεια είχε κάνει έκκληση αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές για το Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης: ALPHA BANK IBAN: GR03 0140 1010 1010 0210 1161 787.

Ποιος ήταν

Γεννήθηκε το 1940 στην Κρήτη. Σε ηλικία 18 ετών πήγε για σπουδές στις ΗΠΑ και επέστρεψε ξανά στην Κρήτη μετά από τρία χρόνια.

Ξεκίνησε τα επαγγελματικά του βήματα από την Texaco και στη συνέχεια δραστηριοποιήθηκε στον τουρισμό, ως αντιπρόσωπος στην Κρήτη της εταιρείας ενοικιάσεων αυτοκινήτων Hertz Ιnternational. Στη συνέχεια εξαγόρασε τη Hertz Hellas και τη μετονόμασε σε Autohellas.

Στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 ο Θεόδωρος Βασιλάκης εξαγόρασε την ιδιωτική αεροπορική εταιρεία Aegean Aviation, με σκοπό να εκτελεί πτήσεις VIP σε όλο τον κόσμο. Το 1999 ίδρυσε την Aegean Airlines η οποία σταδιακά ξεκίνησε πτήσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Το 2010 η Aegean Airlines έγινε μέλος στην διεθνή αεροπορική συμμαχία Star Alliance και το 2013 απορρόφησε την Olympic Air, δημιουργώντας έτσι την μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ελλάδας.

 

in.gr