Η Τουρκία έθεσε σε επιφυλακή πολεμικά πλοία και κομάντος στο Αιγαίο

Εντολή για αυξημένη στρατιωτική επιτήρηση στο Αιγαίο έδωσε η Τουρκία, δυναμιτίζοντας ξανά τις σχέσεις της με την Ελλάδα.

Η Άγκυρα διέταξε να βρίσκονται ανά πάσα στιγμή σε επιφυλακή μια φρεγάτα, drones, δύο πυραυλάκατοι και ομάδα κομάντο της μονάδας υποβρύχιων καταστροφών, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο Anadolu.

Το πολεμικό ναυτικό βρίσκεται επί ποδός για παν ενδεχόμενο, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης στον ΣΚΑΪ.

Η εντολή φέρεται να δόθηκε λόγω της έντασης που επικρατεί στο Αιγαίο και έρχεται μετά τις χθεσινές δηλώσεις του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ του Χαμί Ακσόι, που είπε ότι δεν θα δεχθεί τετελεσμένα στο Αιγαίο και προειδοποίησε την ΕΕ να μην γίνει όργανο πολιτικής εκμετάλλευσης της Ελλάδας.

Να σημειωθεί επίσης ότι ο Τούρκος βοηθός πρωθυπουργού και κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπεκίρ Μποζντάγ έκανε μια αυστηρή δήλωση- προειδοποίηση προς την Ελλάδα, την οποία η εφημερίδα Χουριγιέτ έκανε πρώτο θέμα.

Στη δήλωση του ο Μποζντάγ, αναφέρεται στην αποφυλάκιση των 8 τούρκων αξιωματικών και σημειώνει απειλητικά: Σημειώνουμε αυτά που κάνει η Ελλάδα. Ο δε τίτλος στο δημοσίευμα είναι: Αυστηρή Προειδοποίηση στην Ελλάδα.