Επίθεση σε φωτορεπόρτερ σε συλλαλητήριο για τη Μακεδονία - Καταδίκη από την ΕΣΗΕΑ

Το ΔΣ τως ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε έξω από τη Βουλή o φωτορεπόρτερ της “Εφημερίδας των Συντακτών” Νικόλας Κοκοβλής, στο συλλαλητήριο ενάντια στη συμφωνία για το σκοπιανό, το Σάββατο 16 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο φωτορεπόρτερ ξυλοκοπήθηκε από θρασύδειλους κρανοφόρους, οι οποίοι λήστεψαν και τον φωτογραφικό του εξοπλισμό.

Η ΕΣΗΕΑ καλεί τις αστυνομικές αρχές να διερευνήσουν το περιστατικό, αξιοποιώντας κάθε στοιχείο που θα μπορούσε να βοηθήσει στην ταυτοποίηση των δραστών, ενώ ο φωτορεπόρτερ έχει ήδη υποβάλει μήνυση κατά αγνώστων.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει απερίφραστα τη βίαιη επίθεση που δέχθηκε ο φωτορεπόρτερ της «Εφημερίδας των Συντακτών» Νικόλας Κοκοβλής από ομάδα νεοναζιστών, το βράδυ του Σαββάτου, 16 Ιουνίου 2018 και ενώ ο συνάδελφος κάλυπτε φωτογραφικά το συλλαλητήριο για την «ελληνικότητα της Μακεδονίας» στο Σύνταγμα.

Αποτέλεσμα της επίθεσης των θρασύδειλων «αγνώστων» κρανοφόρων, ήταν ο ξυλοδαρμός του συναδέλφου και η απροκάλυπτη ληστεία του φωτογραφικού του εξοπλισμού.

Αν και παρόμοια κρούσματα απρόκλητης και ακραίας βιαιότητας έχουν συμβεί και στο παρελθόν, το τελευταίο συμβάν έγινε μπροστά στα μάτια των αστυνομικών δυνάμεων, που βρίσκονταν στην Λεωφόρο Αμαλίας, χωρίς ωστόσο να επέμβουν, γεγονός το οποίο γεννά εύλογα ερωτήματα. Ευτυχώς ο συνάδελφος σώθηκε από τους άνανδρους τραμπούκους με την παρέμβαση άλλων διαδηλωτών που βρίσκονταν στο σημείο του περιστατικού και παρενέβησαν έγκαιρα.

Καλούμε συνεπώς τις αστυνομικές αρχές να διερευνήσουν το περιστατικό, αξιοποιώντας κάθε στοιχείο που θα μπορούσε να βοηθήσει στην ταυτοποίηση των δραστών και δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι παρόμοια φαινόμενα βίας ούτε θα μας τρομοκρατήσουν, ούτε θα μας πτοήσουν. Ήδη, με την συνδρομή της ΕΣΗΕΑ, ο συνάδελφος υπέβαλε μήνυση κατ’ αγνώστων.