Πανηγυρικός εορτασμός του Αγίου Βαλεντίνου στη Μυτιλήνη, με γλυκό και λιτανεία!

Με πανηγυρικό εορτασμό θα υποδεχτεί την 14η Φεβρουαρίου, Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, η Μυτιλήνη, καθώς ο καθολικός ναός της Μεταστάσεως της Θεοτόκου – η γνωστή Φραγκοκκλησιά στην οδό Ερμού – θα πραγματοποιήσει τον πρώτο εορτασμό για τη μνήμη του δημοφιλούς Αγίου, μετά την επιστροφή λειψάνων του στη Μυτιλήνη τον περασμένο Αύγουστο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου, στις 6 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χoροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Νάξου, Τήνου, Ανδρου, Μυκόνου και Μητροπολίτη παντός Αιγαίου κ. Νικόλαου. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στη Φραγκοκκλησιά λοιπόν όπου φυλάσσονται λείψανα του Αγίου Βαλεντίνου και μετά το τέλος της Ακολουθίας του Εσπερινού θα γίνει η λιτανεία των λειψάνων του Αγίου.

Την επόμενη μέρα, 14 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο, η δημοτική Αρχή από την πλευρά της, φιλοδοξεί εκείνες τις μέρες ολόκληρη η πόλη της Μυτιλήνης να κινηθεί στους ρυθμούς της εορταστικής ατμόσφαιρας στη μνήμη του Αγίου των ερωτευμένων. Η μπάντα του δήμου θα συνοδεύσει τη λιτανεία την Παρασκευή το βράδυ και την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με επιλεγμένα ερωτικά τραγούδια στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

Επίσης, στα πλαίσια του εορτασμού, η δημοτική Αρχή φιλοδοξεί να καθιερώσει το γλυκό του Αγίου Βαλεντίνου.