Εκτός φυλακής με νέα άδεια ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ηγετικό στέλεχος της 17Ν

Χθες βγήκε από το νοσοκομείο, σήμερα από τις φυλακές Κορυδαλλού! Το ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης “17Ν” Δημήτρης Κουφοντίνας, κατάφερε και πήρε τελικά 48ωρη άδεια που ξεκινάει από σήμερα.

Εξω από τις φυλακές τον περίμεναν η σύντροφός του Αγγελική Σωτηροπούλου, ο γιος τους Εκτορας, η δικηγόρος του Ιωάννα Κούρτοβικ και περίπου πέντε μέλη της αναρχικής ομάδας του Ρουβίκωνα.
Ο καταδικασμένος για τρομοκρατία Κουφοντίνας πήρε χθες εξιτήριο από το νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν εδώ και μέρες μετά την απεργία πείνας που πραγματοποιούσε με αίτημα να εγκριθεί νέα άδειά του. Βγήκε από το νοσοκομείο καταβεβλημένος, σε καροτσάκι και οδηγήθηκε, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στις φυλακές Κορυδαλλού.

 

Σύμφωνα με τη συνήγορό του ο “Λουκάς της 17 Νοέμβρη” θα κάνει χρήση της άδειάς του προκειμένου να βρεθεί με την οικογένειά του στο σπίτι του στον Βαρνάβα Αττικής.

Πρόκειται για την τρίτη άδεια που λαμβάνει.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Είναι αδιανόητο να εκβιάζεται το κράτος, επειδή ένας δολοφόνος κάνει απεργία πείνας.

Η Νέα Δημοκρατία θα καταργήσει αμέσως τον κατάπτυστο νόμο Παρασκευόπουλου και αμετανόητοι τρομοκράτες, όπως ο Κουφοντίνας, δεν θα παίρνουν άδεια εξόδου από τις φυλακές».

Από το newsroom του politisonline.com και του  economico.gr