Παραμένουν κρατούμενοι οι Έλληνες στρατιωτικοί-Υπόνοιες του Τούρκου εισαγγελέα για ενδεχόμενο δόλο (φωτο&βίντεο)

Τέταρτο «όχι» είπε το δικαστήριο της Αδριανούπολης στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται από την 1η Μαρτίου στις φυλακές.

Οι τουρκικές δικαστικές αρχές απέρριψαν με συνοπτικές διαδικασίες το τέταρτο αίτημα αποφυλάκισης των δύο στρατιωτικών, παρά τις προσπάθειες των συνηγόρων τους, την ώρα μάλιστα που δεν έχει ακόμα στοιχειοθετηθεί το κατηγορητήριο σε βάρος τους.

Αξίζει να σημειωθεί όμως ότι αυτή τη φορά ο Τούρκος εισαγγελέας έκανε λόγο ανοιχτά για ενδεχόμενο δόλο των δύο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ. Συγκεκριμένα, χαρακτήρισε ύποπτη την είσοδό τους σε τουρκικό έδαφος καθώς, είπε, θα έπρεπε να έχουν τη στοιχειώδη αίσθηση προσανατολισμού, αφού πρόκειται για επαγγελματίες στρατιωτικούς.

Τα τρία προηγούμενα αιτήματα αποφυλάκισης είχαν απορριφθεί με την αιτιολογία ότι Μητρετώδης και Κούκλατζης δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία, καθώς και για το γεγονός ότι η δικαιοσύνη ακόμη εξετάζει τα «ψηφιακά στοιχεία» που κατασχέθηκαν από αυτούς.

Η επίσπευση εξέτασης του νέου αιτήματος έγινε λόγω των εκλογών στην Τουρκία, που είναι την Κυριακή.

Οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης έχουν μετατεθεί στην Άγκυρα προκειμένου να έχουν εκεί διεύθυνση μόνιμης κατοικίας.

 

Nέες φωτογραφίες έδωσαν στη δημοσιότητα τα τουρκικά ΜΜΕ  

Τα τουρκικά ΜΜΕ έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό από την νέα μεταγωγή των δύο στρατιωτικών στα δικαστήρια, όπου εμφανίζοντα σιδεροδέσμιοι, εμφανώς ταλαιπωρημένοι και πάλι σαν κοινοί εγκληματίες.

Η κράτησή τους μετρά ήδη τις 111 ημέρες.