Ικανοποιημένος από τη συμφωνία για το Σκοπιανό ο Πάιατ-Αιχμές για την άδεια Κουφοντίνα

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά το σημαντικό ρόλο που παίζει για τις ΗΠΑ η Ελλάδα στην περιοχή, λέγοντας πως η χώρας μας ανέλαβε υποχρεώσεις, μεταξύ των οποίων και για επίλυση του Σκοπιανού, τις οποίες και εκπλήρωσε.

Ο Τζέφρι Πάιατ εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τη συμφωνία, η οποία “ανοίγει πλέον τον δρόμο για στενότερες οικονομικές συνεργασίες μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, που αναδεικνύει τον ιδιαίτερο ρόλο της Θεσσαλονίκης ως «πύλη» των Δυτικών Βαλκανίων”.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη νέα άδεια που δόθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ο κ. Πάιατ είπε πως οι ΗΠΑ σέβονται την ανεξαρτησία του ελληνικού δικαστικού συστήματος και αντιλαμβάνονται πως η απόφαση ελήφθη από ανεξάρτητη αρχή.

«Όμως ως πρέσβης των ΗΠΑ είναι δουλειά μου να εκφράσω καθαρά τις απόψεις της αμερικανικής κυβέρνησης, αλλά και τα αισθήματα του μεγάλου πόνου των οικογενειών των Αμερικανών που έπεσαν θύματα της 17Ν. Κι ελπίζω ειδικά σήμερα όλοι θα θυμούνται ότι αυτοί οι Αμερικανοί οι οποίοι δολοφονήθηκαν από τη 17Ν άφησαν πίσω συζύγους, παιδιά που ζουν καθημερινά με τον πόνο αυτών των πράξεων».