Προφυλακιστέος ο Αρτέμης Σώρρας – Τον φυγάδευσαν απ’ το πάρκο της Ευελπίδων (βίντεο)

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Αρτέμης Σώρρας, ο οποίος οδηγήθηκε το πρωί στον ανακριτή, στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, προκειμένου να απολογηθεί για για σωρεία κακουργημάτων, όπως αυτά της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου και τραπεζών, καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Ακόμη, κατηγορείται για διασπορά ψευδών ειδήσεων, πρόκληση ή διέγερση σε διάπραξη κακουργημάτων ή πλημμελημάτων κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Οπαδοί του έχουν συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια, κρατώντας ελληνικές σημαίες, φωνάζοντας «αρχηγέ, αρχηγέ» και «κοίτα Αρτέμη το καθεστώς σε τρέμει».

Υπολογίζεται πως η ζημία για το δημόσιο είναι μεγάλη, καθώς χιλιάδες πολίτες υποστηρίζουν πως τα χρέη τους μπορούν να συμψηφιστούν με τα περίφημα 600 δις ευρώ που υποτίθεται ότι διαθέτει η «Ελλήνων Συνέλευσις».

Τον φυγάδευσαν από το πάρκο

Με πρωτόγνωρο, ωστόσο, τρόπο έγινε, από ισχυρή αστυνομική δύναμη, η μεταγωγή του Αρτέμη Σώρρα από τα δικαστήρια, λίγο μετά την προφυλάκισή του για τη δράση της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις».

Ο Σώρρας φυγαδεύτηκε από ομάδα της ΟΠΚΕ, η οποία, προκειμένου να αποφύγει τους δεκάδες υποστηρικτές της οργάνωσης, που βρίσκονταν έξω από τα δικαστήρια, οδήγησε τον προσωρινά κρατούμενο πεζή μέσα από το πάρκο της Ευελπίδων, για να βγουν στον κεντρικό δρόμο πίσω από τα δικαστήριο στο ύψος της γέφυρας Μουστοξύδη, όπου τους περίμεναν τα αυτοκίνητα.