Σφοδρή κακοκαιρία στη Μαγνησία: Πλημμύρισαν σπίτια – Εγκλωβίστηκε ζευγάρι σε αυτοκίνητο (φώτος)

Μεγάλα προβλήματα έχει προκαλέσει η ισχυρή βροχόπτωση που ξεκίνησε νωρίς το πρωί στον Βόλο και σε ολόκληρη τη Μαγνησία.

Πολλά σπίτια πλημμύρισαν και αρκετά ρέματα έσπασαν. Σύμφωνα με τους μέχρι τώρα υπολογισμούς, στα Κανάλια Μαγνησίας έχουν πλημυρίσει περίπου 30 σπίτια, ενώ οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.

Ο δρόμος που συνδέει τα Κανάλια με την Κερασιά έχει κοπεί στα δυο, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί.

Εγκλωβίσμένο ζευγάρι σε αυτοκίνητο

Ένα ζευγάρι που επέβαινε σε Ι.Χ, εγκλωβίστηκε στον χείμαρρο Κερασιώτη, με αποτέλεσμα να στηθεί άμεσα επιχείρηση διάσωσης και απεγκλωβισμού, με το ζευγάρι τελικώς να απεγκλωβίζεται κι ενώ η στάθμη του νερού είχε φτάσει μέχρι την πόρτα.

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της ΒΙΠΕ κ. Βλόντζος, δήλωσε ότι η υπηρεσία έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για διασώσεις και απάντληση υδάτων από σπίτια.

Ήδη, έχουν απεγκλωβιστεί τρεις οικογένειες και ευτυχώς δεν κινδυνεύει κανείς. Επίσης, έχει ενημερωθεί η Πυροσβεστική της Περιφέρειας ώστε να στείλει ενισχύσεις για την αντιμετώπιση της κατάστασης, η οποία παραμένει εξαιρετικά δύσκολη.

Συνεχίζεται η κακοκαιρία

Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό μετεωρολογικό χάρτη meteociel, οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν στο νομό Μαγνησίας από τις 14:00 και μετά, ενώ στις 20:00, οι έντονες βροχοπτώσεις αναμένεται να μετακινηθούν και στο νομό Πιερίας.

Ίδιο αναμένεται να είναι και το σκηνικό μετά τα ξημερώματα της Τετάρτης σε Μαγνησία και Πιερία.