Μάνδρα: Πνίγηκε πάλι στα λασπόνερα

Μνήμες «τρόμου» ξύπνησε η ισχυρή βροχόπτωση στη Μάνδρα, μια περιοχή η οποία πριν από λίγους μήνες μέτρησε πάνω από 20 νεκρούς λόγω των σφοδρών καιρικών φαινομένων.

Οι δρόμοι πλημμύρισαν κάτι που δημιούργησε προβλήματα στη μετακίνηση, καθώς από τα έργα που δεν έχουν τελειώσει ακόμη, υπάρχει πολύ χώμα και αρκετοί τσιμεντόλιθοι στους δρόμους της Μάνδρας.

Η πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμό ατόμων από σπίτια που πλημμύρισαν και αυτοκίνητα που παγιδεύτηκαν στους δρόμους, που μέσα σε λίγη ώρα μετατράπηκαν σε ποτάμια.

«Δραματική κατάσταση, με δραματικά αποτελέσματα», χαρακτήρισε η δήμαρχος Μάνδρας, Ιωάννα Κριεκούκη, τη χθεσινή κατάσταση που δημιουργήθηκε στην περιοχή μετά την απογευματινή βροχή.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, κατήγγειλε ότι τα αντιπλημμυρικά έργα δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει.

«Για τα βουνά γίνεται μελέτη, γιατί και πάλι από τα βουνά μας κατέβηκε το νερό. Τα δύο μεγάλα αντιπλημμυρικά είναι ακόμα στο Ελεγκτικό Συνέδριο», δήλωσε στο Καλημέρα Ελλάδα η δήμαρχος.

 

Μιλώντας, επίσης στο Καλημέρα Ελλάδα, η εντεταλμένη της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, Ιωάννα Τσούπρα, δήλωσε ότι η Περιφέρεια «κατάφερε σε χρόνο ρεκόρ κάτι που είναι ακατόρθωτο για τα ελληνικά δεδομένα: δύο έργα που ολοκληρώνονται να βρίσκονται στο ελεγκτικό συνέδριο».

Κληθείσα να απαντήσει στο γιατί τα έργα δεν έχουν ξεκινήσει να υλοποιούνται, αλλά βρίσκονται ακόμα στο Ελεγκτικό Συνέδριο, απάντησε ότι, «οφείλουμε να λειτουργούμε σε αυτό το θεσμικό πλαίσιο. Αν δεν υπογραφεί από το ελεγκτικό συνέδριο, κανένας εργολάβος δεν μπαίνει μέσα», εξήγησε.

Η ίδια επέμεινε ότι, «έχουμε ξεπεράσει τους νόμους, μέσα σε έξι και επτά μήνες έργα δε γίνονται» και έκανε λόγο για «παθογένειες δεκαετιών που λύνονται σε έξι μήνες».

Χθες η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική οδό στον κόμβο της Μάνδρας και στην ΠΕΟ Αθηνών-Κορίνθου στο 34ο χιλιόμετρο, καθώς και στις οδούς Κοροπούλη και Ρόκκα. Πρόκειται για τους δρόμους που είχαν χάσει τη ζωή τους κάτοικοι της Μάνδρας τον περασμένο Νοέμβριο με τις φονικές πλημμύρες.

Απανωτές κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική για αντλήσεις υδάτων.

Σε αρκετές περιοχές της Μάνδρας τα νερά παρέσυραν τους κάδους απορριμάτων.

ΝΔ: Ντροπή σε κυβέρνηση και Δούρου
Ευθύνες στην κυβέρνηση και την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου επιρρίπτει η ΝΔ για τις πλημμύρες στη Μάνδρα.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει:

«Η Μάνδρα πάλι πλημμύρισε. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, όπως τον Νοέμβριο. Σπίτια και καταστήματα παραδόθηκαν πάλι στη λάσπη. Μία λέξη υπάρχει μόνο για αυτήν την Κυβέρνηση και την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου: Ντροπή».