Τεράστιες οι καταστροφές στη Μάνδρα-Κτίρια πλημμύρισαν, οδηγοί εγκλωβίστηκαν σε χειμάρρους (φώτος & βίντεο)

Η Μάνδρα δοκιμάζεται για ακόμα μία φορά από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, οδηγοί εγκλωβίστηκαν σε χειμάρρους, κτίρια πλημμύρισαν και για ακόμα μία φορά η Πυροσβεστική δέχτηκε δεκάδες κλήσεις.

Οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους-Έκλεισε η Εθνική Οδός

Οι οδηγοί που κινούνταν στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, λίγο πριν τις 16:00 το απόγευμα, έζησαν μεγάλη ταλαιπωρία. Ο δρόμος έκλεισε και στα δύο ρεύματα στο ύψος του 29,5 χιλιομέτρου, εξαιτίας του χειμάρρου που κατέβασε λάσπες και πάρα πολλά φερτά υλικά.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν τα αυτοκίνητα που κινούνταν εκεί, δημιουργώντας μια ουρά ενός χιλιομέτρου.

Λίγο αργότερα έκλεισαν και τα διόδια στην Ελευσίνα με τους οδηγούς που κατευθύνονταν προς Κόρινθο να αναγκάζονται σε αναστροφή.

Το μποτιλιάρισμα επεκτάθηκε προς Αθήνα με την ουρά των ακινητοποιημένων αυτοκινήτων να φτάνει μέχρι το Δαφνί και την Αστυνομία να εκτρέπει προς τη Αττική Οδό τόσο τα αυτοκίνητα που κινούνταν προς Κόρινθο όσο και αυτά που είχαν προορισμό την Αθήνα.

Οι λάσπες και τα φερτά υλικά είχαν καλύψει το οδόστρωμα της εθνικής οδού σε πλάτος 50 μέτρων και οι προσπάθειες των συνεργείων ήταν καταρχήν να ανοίξουν τουλάχιστον τη ΛΕΑ ώστε να απεγκλωβίσουν τα αυτοκίνητα που ήταν ακινητοποιημένα στο σημείο.

Από τις 9 το βράδυ περίπου αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία, σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας, στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Θηβών, από τη γέφυρα της Μάνδρας προς την Θήβα, στον κόμβο Μάνδρας – Μαγούλας προς Αθήνα, στη νέα εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, από το Δαφνί έως τα διυλιστήρια, καθώς και στην Αττική οδό, στην έξοδο προς Μάνδρα.

Δεκάδες πλημμυρισμένα σπίτια-Απανωτές κλήσεις στην Πυροσβεστική

Η έντονη βροχόπτωση πλημμύρισε 90 σπίτια και μαγαζιά σε Μάνδρα και Μαγούλα.

Στις 16:00 η Πυροσβεστική ενημέρωσε για τη δύσκολη κατάσταση σε Μάνδρα και Μαγούλα αναφέροντας ότι: «Λόγω έντονης βροχόπτωσης, στις περιοχές Μαγούλας και Μάνδρας Αττικής, η υπηρεσία μας μέχρις στιγμής, έχει δεχτεί 13 κλήσεις που αφορούν παροχές βοηθείας και 30 κλήσεις για άντληση υδάτων»

Επίσης η αστυνομία έχει δεχτεί κλήσεις για εγκλωβισμένους οδηγούς κάτω από τη γέφυρα στη Μαγούλα.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο: