Ο Γκαμπαερίδης σπάει τη σιωπή του: Είναι όλα ψέματα - Show οι απελάσεις των Ρώσων διπλωματών

Ο Κωνσταντίνος Γκαμπαερίδης θεωρείται ένα από τα πρόσωπα «κλειδιά» στο σχέδιο των Ρώσων διπλωματών να προκαλέσουν εμπλοκή στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Μετά τις καταγγελίες σε βάρος του, ο πρώην επίτιμος Ρώσος πρόξενος στην Αλεξανδρούπολη έσπασε τη σιωπή του, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό MAXIMUM FM.

Ο Γκαμπαερίδης χαρακτήρισε show την υπόθεση απόπειρας δολοφονίας του πράκτορα Σκριπάλ. Επιπλέον, κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση ότι οι απελάσεις των τεσσάρων Ρώσων διπλωματών, μεταξύ των οποίων και του πρώην Γενικού προξένου στη Θεσσαλονίκη Αλεξέι Ποπόφ, είναι συνέχεια του show Σκριπάλ, στο οποίο δυστυχώς πρωταγωνιστεί η Ελλάδα.

“Βλέπω ότι κάτι αλλάζει και απ’ ό,τι αντιλαμβάνομαι μάλλον είναι συνέχεια εκείνου του show που λέγεται Σκριπάλ. Δυστυχώς πρωταγωνιστεί η Ελλάδα αυτή την φορά”, είπε και χαρακτήρισε αναλήθειες και ψέματα όσα ακούγονται και γράφονται αυτές τις ημέρες. “Τα περισσότερα που λέγονται από τα κανάλια και γράφονται στις εφημερίδες, είναι αναλήθειες και ψέματα όταν αναφέρονται στο Ρώσικο σπίτι και στο πρόσωπο μου», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια υπερασπίστηκε τον Αλεξέι Ποπόφ. «Ακόμα μπορώ να τονίσω ότι αυτά που λέγονται για τον κ.Ποπόφ εγώ δεν τα πιστεύω. Τον άνθρωπο τον ξέρουμε τόσα χρόνια. Πιστεύουμε ότι είναι μεγάλος φιλέλληνας και έχει κάνει πολύ μεγάλο έργο σύσφιξης σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας. Θέλω να τονίσω ότι εμείς τα δικαιώματα μας θα τα προστατεύσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο. Αν χρειαστεί θα καταφύγουμε και στη Δικαιοσύνη”.

«Θα φοβηθούμε γιατί θα ονομαστούμε πράκτορες;»

Όσον αφορά στην Αλεξανδρούπολη και όσα γράφονται ή ακούγονται για τον ίδιο, τόνισε: “Μου κάνει εντύπωση πως προέκυψε ξαφνικά αυτό το θέμα και με επίκεντρο την Αλεξανδρούπολη. Σε τι δεν γνωρίζω. Στις πολιτιστικές δράσεις; Από το 2011 ασχολούμαστε με αυτό και δεν νομίζω ότι κάνουμε κάτι που δεν αγκαλιάζεται από τον Αλεξανδρουπολίτικο λαό. Προχωρήσαμε στις αδερφοποιήσεις με την πόλη Σοσνόβυ Μπορ, αργότερα με την Αγία Πετρούπολη. Να μην ξεχνάμε ότι η Αλεξανδρούπολη είναι μια πόλη όπου μένουν πάνω από 7.000 ρωσόφωνοι. Θα μας απαγορεύσουν να έχουμε πολιτιστικές σχέσεις με την χώρα προέλευσης; Δηλαδή τι είμαστε; Χειρότερη εκδοχή της Σοβιετικής Ένωσης; Δεν κατάλαβα. Θα φοβηθούμε γιατί θα ονομαστούμε πράκτορες;

Διάβασα τις εφημερίδες, αναφέρονται σε μένα, όμως δεν διάβασα πουθενά κάποιες κατηγορίες στο πρόσωπο μου, ούτε κάποιος έχει επικοινωνήσει μαζί μου. Φυσικά σε σχέση με τον κ. Ποπόφ τ,ον οποίο κατηγορούν για πολλά και διάφορα, αναφέρουν και εμένα και το Ρώσικο σπίτι. Δεν πιστεύω ότι ο κ. Ποπόφ έχει οποιαδήποτε ανάμιξη σε όλα αυτά που αναφέρονται. Άλλωστε δε νομίζω ότι οι Έλληνες για να βγουν σε συλλαλητήριο χρειάζεται να πληρωθούν κατά τη γνώμη μου”.

Κυρώσεις από την Ρωσία

Στη συνέχεια ο στενός συνεργάτης του δημάρχου Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλη Λαμπάκη, εξέφρασε την αγωνία του για την επιβολή τουριστικών κυρώσεων από την Ρωσία. “Το βασικότερο είναι να αποφύγουμε τις τουριστικές κυρώσεις από την Ρωσία μετά απ’ όλα αυτά. Έχουμε πολύ έργο ρίξει. Το φοβάμαι, αλλά θα προσπαθήσω από την πλευρά μου να μιλήσω και με την κυβέρνηση της Ρωσίας και με τον Κυβερνήτη και να ζητήσω να μην προχωρήσει η Ρωσία σε αυτές τις κυρώσεις. Γιατί θα ζημιωθεί ο απλός Έλληνας και η Ελλάδα.

Εμείς προχωράμε το έργο που κάνουμε. Ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ δήμων με την Αγία Πετρούπολη. Συνοδεύω μια επίσημη αποστολή μαθητών της Καβάλας στην Αγία Πετρούπολη και θα γυρίσω σε λίγες ημέρες στην Αλεξανδρούπολη. Ελπίζω να έχουν λήξει όλα αυτά”.

Πηγή: EvrosNews