Εκτός ελέγχου η συνεδρίαση της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης

Ανέβηκαν οι τόνοι σε πρόσφατη συνεδρίαση της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης, με απόρροια λεκτικές επιθέσεις κατά της Αντιπεριφερειάρχη, Βούλας Πατουλίδου.

Όπως αναφέρει το thousandnews.gr, δεκάδες κάτοικοι από τα Βασιλικά και τη Λακκιά κατέλαβαν το χώρο της συνεδρίασης, ζητώντας από τους συμμετέχοντες να μην ταχθούν υπέρ της λειτουργίας δυο εργοστασίων ηλεκτρικής παραγωγής ενέργειας από καύση βιομάζας, που πρόκειται να κατασκευαστούν στην περιοχή τους.

Οι έντονοι διαπληκτισμοί και οι φραστικές αντεγκλίσεις είχαν ως αποτέλεσμα ο πρόεδρος της συνεδρίασης, Νίκος Τζιώλας, να κάνει συστάσεις προς τους παρευρισκομένους, ενώ κάποιοι προστάτεψαν την Β. Πατουλίδου όταν εκείνη προσπάθησε να ηρεμήσει του διαδηλωτές. Επιπλέον, ένας ιερέας στην προσπάθεια του να μπει μέσα, συνάντησε δυσκολίες από υπάλληλο της περιφέρειας.

Να σημειωθεί ότι το θέμα της γνωμοδότησης για τη λειτουργία των δυο μονάδων ηλεκτρικής ενέργειας τέθηκε άλλες δυο φορές στη Μητροπολιτική επιτροπή, αλλά ναυάγησε, καθώς υπήρχαν αντιδράσεις.

Λόγω των συνθηκών η συνεδρίαση διακόπηκε.

συνεδρίαση 2