Κινητοποιήσεις κατά της δίκης της Χ.Α. από σωματεία και πολίτες

Με σύνθημα «Όχι στη δίκη της Χ.Α στον Κορυδαλλό» συγκεντρώνονται στο ισόγειο του Δημαρχείου Κορυδαλλού οι εργαζόμενοι και φορείς της πόλης καθώς επίσης και Βουλευτές της Β΄ Πειραιά.

Την ίδια ώρα έχει προγραμματιστεί αντιφασιστική συγκέντρωση από την «Κίνηση Ενωμένοι ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» στη διασταύρωση της λεωφόρου Λαμπράκη με την οδό Χρ. Σμύρνης.

Παράλληλα αντιφασιστική συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί από την «Κίνηση Ενωμένοι ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» στη διασταύρωση της λεωφόρου Λαμπράκη με την οδό Χρ. Σμύρνης (Γήπεδο Προοδευτικής).

Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχει η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού και η ΑΔΕΔΥ η οποία κηρύσσει τετράωρη στάση εργασίας (7:30-11:30 πμ) για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εργαζομένων στο συλλαλητήριο στην οποία συμμετέχει η ΠΟΕ – ΟΤΑ και άλλα σωματεία εργαζομένων. Στη συνέχεια θα επιχειρηθεί να γίνει πορεία προς τις φυλακές Κορυδαλλού.

Κινητοποίηση πραγματοποιούν και τα ναυτεργατικά σωματεία στην πλατεία Δαβάκη της Νίκαιας.

Στις κινητοποιήσεις μεταξύ άλλων συμμετέχουν:

Το Συνδικάτο Μετάλλου, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, το σωματείο Εργατοϋπαλλήλων «Pepsico-Ήβη», το Εργατικό Κέντρο ν. Λάρισας, το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής – Βοιωτίας και νήσων Αργοσαρωνικού, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας,η Πανελλαδική Ένωση Ελαιουργοσαπουνοποιων, οι γυναικείοι σύλλογοι Πειραιά και η ομάδα γυναικών Σαλαμίνας (μέλη της ΟΓΕ), η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ και Επικουρικής Ασφάλισης Πειραιά και γύρω Δήμων, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης», ο Σύλλογος Εκαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκαπίδευσης Ν. Ιωνίας – Ηρακλείου – Mεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ», το σωματείο ΚΕΛΑΪΔΙΤΗ Α.Ε., το Σωματείο Τροφίμων – Ποτών Εύβοιας – Βοιωτίας, η ΟΓΕ, η ΕΕΔΥΕ, ο Σύλλογος Σπυδαστών Δημόσιων ΙΕΚ (ΣΥΣΔΙΕΚ), η Πανελλαδική Ένωση εργατοτεχνικού και υπαλληλικού προσωπικού Ελαιουργοσαπωνοποιειών, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Λάρισας, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου, η παράταξη της «Ταξικής Ενότητας» στον όμιλο «WIND», το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής , ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη»,  η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη καθώς και η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης. Επίσης η Επιτροπή Αγώνα ΑΕΝ/Ασπροπύργου, Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, Μετάλλου, Εργαζομένων ΝΗΡΕΑ, Εργαζομένων Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας και Εργαζομένων ΟΤΑ Βόρειας Εύβοιας, το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ, το Παράρτημα Λήμνου του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, η Παλλημνιακή Επιτροπή της ΠΑΣΥ και τα Δ.Σ. των Σωματείων Οικοδόμων, Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Εργαζομένων ΟΤΑ, Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Παράλληλα, ήδη έχουν ξεκινήσει να συγκεντρώνονται μέλη της Χρυσής Αυγής, έξω από τις φυλακές, όπου θα πραγματοποιηθεί η δίκη.