Πούλησε το μερίδιό του για ένα ποδήλατο και η Microsoft αγόρασε την εταιρεία του για 250 εκατ. δολ.

Αυτή τη στιγμή θα μπορούσε να είναι πάμπλουτος. Αντί για αυτό… κάνει πετάλι για να ξεχάσει τον πόνο του. Αν δηλαδή θέλει να ανέβει ξανά στο ποδήλατό του, μετά από τις τελευταίες εξελίξεις. Ο Κρις Χιλ-Σκοτ ήταν συνιδρυτής της SwiftKey, την οποία αγόρασε η Microsoft για 250 εκατομμύρια δολάρια. Μόνο που αυτός δεν θα έχει μερίδιο από αυτά, καθώς είχε πουλήσει το μερίδιό του στην εταιρεία με αντάλλαγμα ένα ποδήλατο, μερικούς μήνες μετά από την ίδρυσή της!

Σήμερα, ο Χιλ-Σκοτ εργάζεται για τη βρετανική κυβέρνηση ως προγραμματιστής. Και παραδέχθηκε δημόσια την γκάφα του. «Η απόφασή μου να πουλήσω το μερίδιό μου ήταν το μεγαλύτερο λάθος που έκανα ποτέ», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter σύμφωνα με τους Times. Η SwiftKey δημιουργήθηκε από τρεις πρώην φοιτητές του Κέμπριτζ, τον Χιλ-Σκοτ, τον Τζον Ρέινολντς και τον Μπεντ Μέντλοκ, το 2008. Σύμφωνα με τον Guardian, ο Ρέινολντς και ο Μέντλοκ θα βγάλουν περίπου 36 εκατομμύρια δολάρια από τη συμφωνία με την Microsoft, με βάση το ποσοστό τους στην εταιρεία.

Η Microsoft αποφάσισε να εξαγοράσει την εταιρεία γιατί οι δημιουργοί της βρήκαν έναν τρόπο, βασιζόμενοι στην τεχνητή νοημοσύνη, να προβλέπουν με ακρίβεια τις λέξεις στις επικείμενες προτάσεις. Αξίζει να σημειωθεί βέβαια ότι ο Χιλ-Σκοτ έφυγε πριν ο Ρέινολντς και ο Μέντλοκ αναπτύξουν αυτή την τεχνολογία, καθώς προτίμησε να γίνει δημόσιος υπάλληλος με ετήσιο εισόδημα περίπου 55.000 λίρες, σύμφωνα με τους Times.

Πηγή: iefimerida